O2e

Hur man byter en hårddisk i en intel dator

För de flesta människor

För de flesta människor, är hårddisken den viktigaste delen av en dator bara för att den innehåller viktiga digitala filer såsom dokument, bilder, videoklipp och musik. Så när en hårddisk kraschar, kan det vara ganska traumatiskt för en person, särskilt om hans filer inte säkerhetskopieras ordentligt. Tja, om så är fallet, finns det sätt att återställa filerna. Tyvärr, om den kraschade hårddisken är irreparabel, behöver du ett nytt för att använda datorn. Lyckligtvis, byter ut en gammal hårddisk inuti en Intel stationär dator är ganska enkel och okomplicerad. I själva verket kan även ett barn göra det med viss handledning. Dessutom ersätter hårddisken på en Intel dator är inte annorlunda från att ersätta den i någon annan dator varumärke. Detta beror på att processen är standardiseras i viss utsträckning. I varje fall för att göra ditt liv enklare, här är en steg för steg guide för dig att följa.

Hur man byter en hårddisk i en intel dator. Ta bort den gamla enheten.
Hur man byter en hårddisk i en intel dator. Ta bort den gamla enheten.

  • Bryt strömmen. Eftersom du kommer att öppna upp datorn fallet och att göra detta kommer att utsätta dig för en mängd olika elektriskt ledande delar, behöver du definitivt stänga datorn. I själva verket bör du aldrig ersätta en intern del av en dator när den är påslagen eller inkopplad Som sagt stänga av och ta bort strömkabeln.
  • Öppna höljet. Eftersom Intel datorer har hölje eller chassi skiljer sig från de vanliga mönster, kan öppnandet av fall vara annorlunda än de andra. För Intel designen måste du ställa in datorn i ett läge där den främre är vänd mot dig. När det är gjort, tryck låsflikarna som du bör hitta helt enkelt. Det bör finnas två flikar. Medan du trycker flikarna, skjut locket av fallet mot frontpanelen eller du. Med locket, bör du kunna se insidan av datorn.
  • Hitta hårddisken. Så snart du ser den interna konfigurationen av din dator, kommer du att märka hårddisken fastskruvade på en 3,5 tums bur. Denna bur bör placeras nära den främre panelen. Buren har en cover dölja och säkra hårddisken. För att ta bort detta skydd, helt enkelt dra i fliken färgat grönt. När du drar, kommer du att nå en viss vinkel där luckan kommer att lyfta och hårddisken blir tillgänglig och synlig.
  • Ta bort den gamla enheten. För att ta bort den gamla hårddisken, börja genom att koppla de två kablarna som är anslutna till den. Den första kabeln är kabeln med en 4-pin vit adapter. Den andra kabeln är den som är ansluten till moderkortet och kallas datakabeln. För att ta bort dem, helt enkelt hålla hårddisken med ena handen och dra kabeln med den andra. När båda kontakterna har urkopplad, lyft enheten och ta bort från buren. Ställ den gamla enheten åt sidan.
  • Installera den nya enheten. Installera den nya enheten är enkel. Allt du behöver göra är att placera den nya enheten tillbaka på det sätt du tog den gamla ut. När det är på plats, anslut ström och data adaptrar och rotera flik på andra sätt för att täcka buren.


Täck datorhöljet och återanslut strömkabeln till elnätet

Täck datorhöljet och återanslut strömkabeln till elnätet. Den andra änden ska anslutas till UPS eller AVR. Slå på datorn igen och vänta tills den starta och upptäcka din nya enhet.