O2e

Hur man bygger en egen dator

Bygga en dator själv istället för att köpa en färdiga från en butik, låter dig skapa den maskin som du vill ha. Det gör att du kan välja den bästa kombinationen av hårdvara för att uppnå den typ av prestanda du behöver från din dator.

Hur man bygger en egen dator. Välj och förbereda nödvändiga hårdvaran och komponenter.
Hur man bygger en egen dator. Välj och förbereda nödvändiga hårdvaran och komponenter.

  1. Välj och förbereda nödvändiga hårdvaran och komponenter. Bestäm vilken typ av hårdvara och komponenter du vill för din dator, som moderkort, grafikkort, ljudkort och DVD-ROM. Se till att alla delar är kompatibla med varandra. När du har bestämt dig för alla delar, gå butiken med en lista och köpa varorna.
  2. Förbereda datorn fallet. Det finns olika typer av PC fall men de är alla i grunden standard. Anslut strömförsörjningen till ärendet och se till att den är ordentligt åtskruvad. Bifoga en fläkt till PC fallet, vilket kommer att hjälpa till att kyla dina komponenter. Beroende på vilken typ av PC-fall kan det ha metallplattor som täcker enhetsfacket. Ta metallplattorna bort försiktigt.
  3. Förbered moderkortet. Rikta mikroprocessorn chip på moderkortet. Ett märke på ett hörn indikerar hur processorn sitter på moderkortet. När linje kan du låta den falla på plats och fäst den med spaken. För att placera kylflänsen på processorn, tillämpa fett kylfläns eller klistermärke fäst sedan på plats med en konsol. Vissa kylare kan kräva ett annat förfarande så bara följ manualen som följde med det. Placera RAM i spåret utsetts för RAM på moderkortet. Installera grafikkort, ljudkort, LAN-kort och andra komponenter i spåren på moderkortet.
  4. Installera moderkortet i målet. Placera fronten i det fall först, det bör linje med innehavarna att säkra det på plats. Placera moderkortet försiktigt i fallet, använd distanserna som följde med den. Skruva fast moderkortet på plats. Skruva de olika korten, liksom grafikkortet, i målet.

    Anslut strömförsörjningen till moderkortet med kontakten ur vägguttaget. Anslut fläkten till elnätet. Anslut strömmen brytarledning finns på ärendet till moderkortet.

  5. Installera hårddisken och DVD-ROM. Placera hårddisken på plats på ärendet genom enhetsfacket. Fäst den i fallet med skruvar. Skjut ROM-enheten på plats i ärendet. Nu måste du ansluta ROM och hårddisk samt kablar det kom med därefter till moderkortet. Använd kontakterna från strömförsörjningen för att ansluta till hårddisken och rom.
  6. Fäst monitor och andra komponenter. Stäng fallet med sidopanelen. Anslut nätsladden till baksidan av nätaggregatet. Fäst bildskärmen på baksidan av processorn med kabeln. Du kan ansluta bildskärmens strömkabel till baksidan av nätaggregatet. Fäst tangentbord och mus till CPU.
  7. Konfigurera BIOS och installera operativsystemet. När du startar datorn för första gången det kommer att köras BIOS så kommer det att få dig att konfigurera CMOS. Fäst tid och datum, och kontrollera att alla komponenter har upptäckts. Du kan behöva konfigurera några saker som grafikkort och ljudkort på CMOS-området. Spara dina inställningar och avsluta. Du ombeds då att starta från, eftersom det inte finns något operativsystem på hårddisken ännu, Placera CD-operativsystemet i enheten och instruera datorn att starta från enheten. Följ instruktionerna för att installera operativsystemet och vänta tills den till slut installationen. När det är gjort det automatiskt startar.
  8. Installera dina program och konfigurera inställningarna i operativsystemet. Installera program du tänker använda på din dator och konfigurera inställningarna på operativsystemet gränssnitt som inställningarna för displayen, ljud och internetuppkoppling.

Det kommer att bli billigare att bygga din egen dator och du kommer att få den exakta hårdvara på datorn du behöver för att det ska utföra det sätt du vill.