O2e

Hur man bedöma en diamant på nätet

Oavsett om en bit av diamant smycken som du tänker köpa

Oavsett om en bit av diamant smycken som du tänker köpa, eller en pjäs som du har fått dig själv, att veta hur man bedöma en diamant och bestämma dess värde med hjälp av online-resurser är ett av de enklaste sätten att spara dig pengar från professionella värderingsmän som kan debitera dig med mer än en blygsam summa. Göra bedömning själv är en färdighet som kommer att ta tid och tålamod, men en gång lärt sig, är allt du behöver ett förstoringsglas och banan för att bestämma värdet på din pärla. Här är stegen.

  1. Klipp. Hur varje diamant är skuren skiljer sig från den andra. Det finns generella typer av nedskärningar, såsom Marquise cut, princess cut, den runda cut, den ovala snitt, smaragd cut, och många andra. Snittet kommer att avgöra hur mycket ljus som reflekteras från diamant. Detta ljus kallas briljans. Tänk på att briljans även i svagt ljus är ett naturligt inslag för diamanter som imitationer bergarter som zirkonia inte besitter. Snittet bör komplettera den naturliga storleken och formen av diamant.
  2. Klarhet. Nästa steg är att bestämma klarhet av diamant. Klarhet avser avsaknaden av föroreningar i diamant. Tänk på att diamanter kan ha andra kemikalier blandas in i pärla. Det kan även finnas fickor av luft inne i diamanter, som kommer att minska klarhet. I allmänhet, ju mindre skavanker, desto dyrare diamanter. Använd din förstoringsglas för att checka in på tydlighet. Du bör titta på diamanten från olika vinklar eftersom vissa nedskärningar används specifikt för att dölja skavanker från de flesta aspekter. Kom ihåg dock att inte alla brister och föroreningar är till skada för en diamant. Det finns vissa färger föroreningar som faktiskt bidrar till att föra ut mer ljus ur diamanten. Dessa föroreningar värderas.
  3. Färg. Diamanter är populärt kallas färglös. Men i verkligheten, diamanter finns i en mängd olika färger inklusive rosa, gult, brunt, och många andra. Färgen på diamanten beror på de faktorer som är inbäddade i eller i närheten av det kol som diamanter är baserade. De mest sällsynta diamanter, dock är de vita eller klara diamanter, som har skapats i en miljö som är mestadels eller rent kol.
  4. Carat. Slutligen, kontrollera karat eller vikten av diamanter. Vad gör karat viktigt är det faktum att det tar tusentals år och mycket högt tryck för att förvandla vanliga kol till diamanter. Detta naturfenomen tar en väldigt lång tid och kräver mycket specifika typer av miljöer. Ju större diamanten, alltså, den ovanligare är det. Du kan använda online karat diagram för att fastställa vikten av din diamant baserat på dess storlek, form och skär.

Hur man bedöma en diamant på nätet. Oavsett om en bit av diamant smycken som du tänker köpa.
Hur man bedöma en diamant på nätet. Oavsett om en bit av diamant smycken som du tänker köpa.

Genom dessa enkla steg, kommer du att kunna avgöra om du köper en pärla som är värt pengarna, eller om du behöver leta efter en annan juvelerare. Med möjligheten att bedöma diamanter själv, kommer du också att kunna avgöra om du ska förhandla för ett lägre pris eller om du redan får det bästa erbjudandet.