O2e

Hur man använder urval genvägar i Microsoft Word

Microsoft Word har blivit en av de mest använda programmen i den moderna världen. Från uppsatser, rapporter, avhandlingar, till affärsdokument, människor vänder sig till den för dess praktiskt format och enkla men mycket funktionella utseende. Programmet är mycket lätt att använda och även om du är bara en första gången Microsoft Word användare, kommer du att hitta dig själv att jobba dig igenom det lätt, även utan hjälp. Vissa funktioner är alldeles för synliga för dig att förbise. Det tar bara lite instinkt att förstå dem på bara några sekunder. En av dessa är valet genväg. Detta är förmodligen en av de funktioner som ofta används i Microsoft Word. Folk använder det för att kopiera en text, för att ta bort punkter eller att använda andra funktioner som antalet ord och synonymordbok. Med dessa funktion får du markera ett ord eller en grupp av meningar på bara ett klick. Om du tror att du fortfarande kan veta mer om hur du använder det, då, bara läsa instruktionerna nedan.

Hur man använder urval genvägar i microsoft word. Välj hela dokumentet.
Hur man använder urval genvägar i microsoft word. Välj hela dokumentet.

  • Välj ett ord. Om du bara vill välja ett ord, bara sätta markören över någon del av texten med musen. Dubbelklicka på den.
  • Välj en linje. Om du vill välja eller markera en rad helt, bara sätta markören på sidans vänstra marginal. Med detta skall markören vara en pil som pekar åt vänster. Rikta den på linjen som du vill välja och klicka.
  • Markera ett stycke. Om du önskar att markera eller välja ett stycke helt, sätta muspekaren över någon del av stycket. Triple på den.
  • Välj hela dokumentet. Om du vill välja eller markera hela dokumentet, placera muspekaren över någon del av dokumentet. Bara trycka på Ctrl + A. Om du vill bara använda musen, klicka på "Redigera" på menyfliken. Välj "Markera allt."
  • Välj oregelbunden yta. Om du vill välja eller markera ett visst oregelbunden område, bara klicka i början av ditt val en gång. Sedan Skift-klicka på markeringen slut.


Normalt, om du inte vill klicka för många gånger, kan du bara klicka en gång i början av markeringen, håll den, och dra musen mot slutet av ditt val innan du släpper den. Detta är faktiskt det vanliga sättet att välja en del av ett dokument. Det kan vara ganska snabbt om ditt val är en kort en. Men om urval består av tre sidor, kan du överväga de genvägar som har angivits ovan. För mer information om de olika funktionerna i Microsoft Word, kan du logga in på sin webbplats. Det finns också en hel del bloggare där ute som ger tips om hur du kan maximera funktionerna i olika program som ofta används idag. Dessa program är gjorda för användarens bekvämlighet ändå. Så det skulle definitivt mest fördelaktigt för dig om du tar dig tid att sitta ner och studera de kommandon och genvägar. Du kan även få reda på att de du känner inte ens utgör hälften av de som faktiskt är tillgängliga. Försök att upptäcka dem och du kan bara hitta dig själv att jobba dubbelt så snabbt än vanligt.