O2e

Hur man använder MS mallen ordet CV

Alla versioner av Microsoft Word har mallar som kan användas för att förenkla att skapa dokument. Microsoft erbjuder mallar som du kan använda på din dator och via Microsoft Office Online, såsom CV, brev, PM och rapportmallar. För denna instruktion kommer vi att fokusera på Microsoft Word 2003.

Till att börja öppna Microsoft Word 2003

Till att börja öppna Microsoft Word 2003. För att hitta en CV mall att använda Välj menyn Arkiv och välj Ny. I panelen till höger på skärmen väljer du På min dator i avdelningen Mallar. För nu kommer vi att arbeta med återuppta mallar installerade på datorn. För ytterligare återuppta mallar du kan visa alternativen på Microsoft Office Online.

När du har valt att visa mallar på din dator öppnas en dialogruta med olika flikar för olika typer av mallar, till exempel, allmänna, anteckningar eller brev och fax.

Från de olika flikarna välj Övriga dokument

Hur man använder MS mallen ordet CV. Till att börja öppna Microsoft Word 2003.
Hur man använder MS mallen ordet CV. Till att börja öppna Microsoft Word 2003.

Från de olika flikarna väljer andra dokument. Inom de övriga handlingar fönstret finns tre olika återuppta mallar och ett CV guiden att välja från. De tillgängliga återuppta mallar är Samtida Resume, Elegant Resume, Professional Resume.

Vi kommer att arbeta med Resume guiden som låter dig skapa en meritförteckning skräddarsys efter dina önskemål. Välj Återuppta Wizard i övriga dokument rutan. När guiden dialogrutan visas klickar du på Nästa. För detta exempel kommer vi att använda Professional Resume stil, klicka på Nästa. Nu, är du presenteras med alternativ för den typ av CV du vill skapa. Entry-level CV, kronologisk CV, funktionell CV, eller Professional CV. Låt oss välja funktionell CV.

När du fortsätter genom Resume guiden kommer du att bli ombedd att fylla i dina kontaktuppgifter för att befolka Professional Resume vi skapar. Fortsätt att gå framåt genom Resume guiden och välj de rubriker som ska ingå i din Professional Resume. När du har lagt din kontaktinformation och valt alla nödvändiga rubrikerna, klickar du på Slutför.

Det är här det roliga börjar

Från de olika flikarna välj Övriga dokument. Det är här det roliga börjar.
Från de olika flikarna välj Övriga dokument. Det är här det roliga börjar.

Det är här det roliga börjar. Dina kontaktuppgifter in i Resume guiden visas överst i meritförteckningen. Du kommer också att märka de rubriker som valts inom Resume guiden visas i dokumentet i fetstil. De fraser i parentes bör "[]" ersätts med motsvarande text. Till exempel skulle [Företag / Institution Name] bredvid Utbildning rubriken i ditt Professional Resume ersättas med namnet på skolan, högskolan eller universitetet du deltog.

Fortsätt att fylla i din bakgrundsinformation för att slutföra din Professional Resume.