O2e

Hur man använder label - elementet för att göra online - formulär tillgängliga

Online former är bättre broar att ansluta en webbplats ägare och dess kunder. Detta gäller oavsett vad syftet med formulären är. Om du arbetar på ett webbformulär, du bara behöver inte skapa en. Det är viktigt att du gör det mer tillgängligt för tittarna. Ett bra sätt att göra detta är genom att utnyttja märkningsuppgifterna. Med etiketter kan du vägleda lätt läsarna i form av hur man utför formuläret korrekt och kan även styra synskadade människor. Kolla in den här guiden för att hjälpa dig med att använda label-elementet för att göra din online formulär mer tillgänglig:

 • Skapa en låda textinmatning för din online formulär. De vanligaste online-formulär är de som kräver folk att mata sina svar på en viss ruta. Det är mycket enkelt att skapa den här typen av form, som du bara behöver mata in en HTML-kod som motsvarar den information du frågar från människor. Detta är ett exempel på HTML-koden för en textinmatning låda ber om efternamnet för en person: <input type="text" id="surname">.
 • Lägg märke element för denna text inmatningsrutan för bättre tillgänglighet. Om du inte lägga till en etikett element i rutan kommer kommandot ovan visar endast ordet efternamn innan en tom låda. En etikett element kan hjälpa dig att lägga till en fras eller två i rutan för att vägleda människor på vilken information att ge. Till exempel kan du lägga till kommandot "Skriv in ditt efternamn här." För att göra detta, kan du följa denna kod: <etikett för = "efternamn"> Fyll i ditt efternamn här: </ label> <input type="text" id="surname>.
 • Använd label-elementet i en form med kryssrutor eller alternativknappar. Processen med att använda en etikett element i textrutan är annorlunda när det används på kryssrutor. Här måste etiketten visas efter formelement. Därför kan du överväga denna kod när du skriver formuläret:

  Hur man använder label - elementet för att göra online - formulär tillgängliga. Skapa en låda textinmatning för din online formulär.
  Hur man använder label - elementet för att göra online - formulär tillgängliga. Skapa en låda textinmatning för din online formulär.

  <fieldset>
  <legend> Kontrollera färger din beställning: </ legend> <br>
  <input id="green" type="checkbox" name="checkbox" value="checkbox">
  etikett för = "green"> Grön </ label> <br>
  <fieldset>

  Du kan fortsätta att lägga till listan över dina alternativ i kryssrutorna tills allt är täckt. Till exempel, för färgen gul, ändra ordet grön koden till gult och så vidare.

 • Använd label-elementet i en form med en utvald låda. En utvald låda är en annan fråga som du kan skapa i ett online. Jämfört med kryssrutor du inte längre behöver skapa en etikett för varje alternativ. Här behöver du bara lägga till etiketten tag på instruktionerna. Detta är ett exempel på en kod för en utvald box online:

  <Label for="favorite sökning engine"> Vilken är din favorit sökmotor? </ label>
  <Välj id="favorite sökning engine" name="favorite sökning engine">
  <option value="1"> Yahoo </ option>
  <option value="2"> Google </ option>
  <option value="3"> Bing </ option>
  </ Select>


Etiketten elementet i din online formulär kan göra en mycket stor förändring oavsett vad ditt mål är att ge den form till folket. I slutändan kommer det att vara till stor hjälp, inte bara för de människor som svarar formerna, men också för dig som ska checka ut informationen senare. Därför är det mycket viktigt att du ordentligt vet hur man använder etiketten elementet för din fördel. Lycka till!