O2e

Hur man använder inställningar i Adobe Photoshop

Adobe Photoshop är ett populärt program som används för att skapa och redigera bilder. Photoshop kan du göra en massa saker. Du kan skapa effekter på en bild, göra personliga affischer och rita din egen bild. Men innan du arbetar på ett projekt, måste du först vara bekant med de inställningar du behöver använda. Här är några tips för att guida dig.

  • Gör en ny fil. Efter lanseringen Adobe Photoshop, gå till Arkiv-menyn och klicka på Ny. Den nya dialogruta öppnas med uppgifter om inställningar du behöver justera. I fältet Namn, ange namnet på ditt projekt.
  • Identifiera storleken på ditt dokument. Du kommer att finna att den förinställda rullgardinsmenyn är standardstorleken inställning Anpassad med 8,5 inches som standard bredd och 14 inches standard höjd. Om du väljer Anpassad kan du ändra bredden och höjden på bilden. Men om du väljer en annan storlek inställning, kommer du inte att kunna ändra bredden och höjden. Till exempel, om du går för A4 är bildens bredd fastställts till 210 mm och höjden på 297 mm och den totala bildstorlek, som kommer att blixtrade till höger i dialogrutan är 8.30M. Bildens bredd och höjd mäts i pixlar, tum, centimeter, millimeter, pica, poäng och kolumner.
  • Bestäm upplösningen. Upplösning påverkar den totala bilden och färgkvalitet av dokumentet. Den allmänna regeln är att ju högre upplösning, desto högre fotokvalitet. Den rekommenderade upplösningen är 300 pixlar / tum. Med denna resolution kommer dokumentet att ha skarpa ton och nyans när de skrivs ut. I vilket fall, kan du skriva in den upplösning du vill ha i fältet Upplösning. Upplösning kan mätas i antingen pixlar / tum eller pixlar / cm.
  • Välj färgläge. Färgläge är färgmodellen du vill använda för hela bilden. Du har fem alternativ för färgläge: bitmapp, gråskala, RGB Color, CMYK-färg och Lab-färg. Bitmap har svart och vit färg värden för varje pixel, medan gråskala använder olika nyanser av grått. RGB-färg är oftast standardläge och har färgvärdena för rött, grönt och blått i bilderna. CMYK har cyan, magenta, gult och svart. Lab-färg, å andra sidan, har ljushet elementet, grön-röd komponent, och blå-gula komponenten.
  • Välj bakgrunden innehåll. Bakgrund innehåll hänvisar till komponenterna i bakgrunden skiktet. På Bakgrund Innehåll listrutan kan du välja vit, bakgrund färg, eller transparent. Vitt är standardalternativet och gör din bakgrund helt vit. Bakgrundsfärg, å andra sidan, kan du välja en färg för bakgrunden. Transparent alternativet tiden lämnar bakgrunden utan någon färg.

Låt Advanced delen delen om du inte har användning för sina optioner

Hur man använder inställningar i adobe photoshop. Identifiera storleken på ditt dokument.
Hur man använder inställningar i adobe photoshop. Identifiera storleken på ditt dokument.

Låt Advanced delen delen om du inte har användning för sina optioner. Klicka sedan på OK. Om du vill kan du även spara ändringar som förval. Klicka bara på knappen Spara förinställning under knappen OK. Efter detta kan du börja arbeta med ditt projekt.