O2e

Hur man använder en IP-adress och whois verktyg för att hitta en plats kontaktuppgifter

Användbar information för att hitta vem som ligger bakom en IP-adress

Internet Protocol (IP) är en mjukvara som körs i operativsystemet som är i grunden ansvarig för två saker: att identifiera din dator och routing data.

Hur man använder en IP-adress och whois verktyg för att hitta en plats kontaktuppgifter. Öppna din webbläsare och peka den till en "whois" verktyg.
Hur man använder en IP-adress och whois verktyg för att hitta en plats kontaktuppgifter. Öppna din webbläsare och peka den till en "whois" verktyg.

För att utföra den första uppgiften, måste IP-protokollet markera varje datapaket med två uppgifter: varifrån paketet kommer och vart det går till. De "märken" av ursprung och destination för varje paket är identifikationsnummer, som kallas IP-adresser.

Varje värd på Internet måste ha en IP-adress. Om du är en hemanvändare, kommer din Internet-leverantör ta hand om detta, skicka dig en dynamisk adress varje gång du blir ansluten. Så om du får något från någon på Internet, är det första din dator kommer att "se" ett nummer. Beroende på vilken typ av anslutning, kan det vara ett HTTP-svar för en webbplats du har åtkomst, ett e-postmeddelande anländer till din brevlåda, en chatt svar från en vän, ett telefonsamtal för dig, eller någon annan typ av kommunikation.

Om du får misstänksam av en IP-adress och vill veta vilken organisation som använder denna adress eller var i världen den person som använder det här kontot är, är den här artikeln för dig. De kommande stegen kommer att sammanfatta ett förfarande för att hitta en IP-adress och vem som äger den.

  1. Öppna din webbläsare och peka den till en "whois" verktyg. En "whois" verktyg är ett sätt att söka inuti DNS (Domain Name System), en distribuerad databas av domäner (t.ex. "google.com", "google.com", etc.), dator namn i domäner (t.ex. mail.google.com, ftp.somedomain.com, och så vidare) och deras IP-adresser. Om en dator är inte en server, såsom en webbserver och en e-postserver, för det mesta kommer det inte att ha ett namn som är registrerat i DNS. Men dess IP-adress tillhör någon och "whois" verktyget kommer att informera dig vilken organisation de tillhör. Som ett förslag, kan du använda Geektools whois sidan .
  2. Ange domännamnet eller IP-adressen till webbplatsen i sökfältet. Skriv det i sökrutan. Låt oss hitta vem som ligger bakom adressen 209.85.193.104, till exempel. (Du kan även söka efter domännamn, som www.google.com , om du inte känner till IP-adressen.)
  3. Analize svaret. Whois verktyg kommer att söka DNS-databaser via Internet och kommer att skriva ut resultatet. Om du är nyfiken och vill veta var de kunde hittas, kontrollera texten "Slutliga resultat från" i svaret du fick. I vårt exempel, var det besvaras av den server som kallas "whois.arin.net". Efter "ORGNAME" beskrivning ser du namnet på företaget denna adress som är registrerad. I vårt exempel, våra vänner från Google.

    Användbar information för att hitta vem som ligger bakom en IP-adress. Ange domännamnet eller IP-adressen till webbplatsen i sökfältet.
    Användbar information för att hitta vem som ligger bakom en IP-adress. Ange domännamnet eller IP-adressen till webbplatsen i sökfältet.

    I "NetRange" avsnittet kan du se nätverksintervallet här adressen tillhör. Om du inte är en nätverksadministratör, kommer det intressera inte så mycket ;-). Om du fortsätter att rulla ut sidan, kommer du få till telefonnummer, e-postadress och kontaktperson namnet på den person som har registrerat denna domän på Internet. Visst, vissa företag väljer att inte informera utförlig information finns här.

Obs: Om du vill, kan du söka efter domännamn istället för en IP-adress. Försök att söka efter ett domännamn som "mydomain.com" och kontrollera resultaten.

Alessandro loesch Jannuzzi