O2e

Hur man använder en checklista eHow artikel

eHow är en webbplats som publicerar artiklar med instruktioner

eHow är en webbplats som publicerar artiklar med instruktioner. De täcker nästan allt från vardagliga uppgifter till mycket tekniska områden. Författarna kan vara experter inom sina områden eller bara vanliga bidragsgivare. Vissa krav på artikelns innehåll är inställda för kvalitetskontroll. Om du vill bidra med artiklar på webbplatsen bör vara uppmärksam på dem. Det bästa sättet att hålla reda på dessa krav är att formulera dem i en artikel checklista.

Hur man använder en checklista ehow artikel. Ordna ehow krav i en checklista.
Hur man använder en checklista ehow artikel. Ordna ehow krav i en checklista.

  • Ordna eHow krav i en checklista. En rekommenderad metod är att räkna upp dem på ett Excel-kalkylblad. Detta kommer också att fungera som ett slags huvudlista för att spåra alla de artiklar du har skrivit för webbplatsen. Du kan placera artikeln titeln på den första kolumnen. Nästa kolumn ska nog dagen för offentliggörandet. De efterföljande kolumnerna kommer då att ha rubriker för varje krav. En kolumn kan vara för stavnings-och grammatikkontroll. En annan kan vara för sökord och detta kan delas in ytterligare i Titel, Inledning och kropp. Ett annat krav är att du bör kontrollera webbplatsen för relaterade eller liknande artiklar. Format är också viktigt, bör du följa den föreskrivna How-To formaterar med ordentliga rubriker för varje steg. Om din artikel innehåller bilder, bör deras källan anges. I slutet av artikeln bör vanligtvis ha "Tips och varningar" och "medel". Du kan även innehålla saker du bör göra för att främja din artikel på denna checklista. Lista ner som bokmärken, sociala nätverk, eller bloggar du har länkat en artikel.
  • Fyll i artikeln. Checklistan du har skapat i Excel är en guide. Det bör inte tygla ditt skrivande. Avsätt kraven på en stund och gå vidare och bara skriva ett utkast. Naturligtvis finns det vissa krav som det format som omedelbart kommer in i bilden. Men du bör inte tvinga dig själv att uppfylla alla kategorier på din checklista på ett sådant sätt att du skulle komma med en artikel som inte naturligt flöde. Om ditt ämne inte verkligen behöver bilder, så ska du inte försöka att sätta någon. Överanvända sökord kan också vara en dålig vana. Du kan peppar din artikel med så många sökord som möjligt för att förbättra SEO men du kan komma med riktigt besvärliga meningar som sannolikt kommer att stänga läsare.
  • Korrekturläsa artikeln. Gå igenom förslaget efter att du har slutfört det. Den här gången använder checklistan som du korrekturläsa. Naturligtvis börja med de grundläggande aspekter som korrekt information, korrekt stavning och grammatik och format. Senare kan du lägga till tips, resurser och andra länkar. Som ni korrekturläsa, lägga märken under varje eHow krav på din checklista. Ange om ett visst krav är inte tillämpligt eller relevant.

När du har gjort rätt ändringar och uppfyller kraven på din checklista kan du nu med större självförtroende lämna och publicera artikeln på eHow.