O2e

Hur man ansluter en DVD eller Blu - ray - spelare till internet


En av fördelarna med en nätverksansluten hem eller kontor är att du enkelt kan dela resurser över hela och valfri dator i nätverket och även på Internet. Detta omfattar inte bara datorer utan även annan kringutrustning, såsom skrivare och skannrar. Med nya enheter som nätverks-och Internet-klar, kan du ansluta även TV-apparater, spelkonsol och dvd-spelare till Internet.

Det är inte så enkelt som att ansluta enheten till modemet

Det är inte så enkelt som att ansluta enheten till ditt modem, dock. De flesta hemelektronik som ansluter till Internet kräver att du ansluta den med antingen en trådlöst nätverk (WiFi) eller via Ethernet. Blu-ray-spelare som är Internet-förberedd anslutning på samma sätt.

Vad du behöver

Hur man ansluter en DVD eller blu - ray - spelare till internet. Leta efter din bredbandsrouter.
Hur man ansluter en DVD eller blu - ray - spelare till internet. Leta efter din bredbandsrouter.

Du behöver en fungerande bredband, som antingen kan vara en kabel eller DSL-anslutning. Varje anslutning som kan delas med en router kommer att fungera bra. Du behöver också en bredbandsrouter. Detta kan antingen vara en trådbunden router eller en WiFi-router, så länge som den har Ethernet-portar för anslutningsanordningar. Bortsett från routern behöver du en enhet som kommer att vara kopplat din DVD-eller Blu-Ray-spelare med nätverket.

Hur du ansluter

  • Leta efter din bredbandsrouter. Detta kommer vanligtvis ser ut som ett modem med antenner. Observera att nyare enheter kan ha inbyggd antenn, som inte sticker ut. Om du är osäker, kontrollera kabel-eller DSL-anslutning. Det finns vanligtvis två enheter: DSL-eller kabelmodem och routern. Att veta var din bredbandsrouter kommer komma till hands om din DVD-eller Blu-Ray-spelare kan endast ansluta via Ethernet.
  • Kontrollera din DVD eller Blu-Ray-spelare handbok om det kan ansluta via WiFi eller Ethernet. Chansen finns, ansluter den via Ethernet.
  • Om din enhet ansluter med WiFi, slå på den, tillsammans med din TV och öppna skärmen menyn. Titta efter möjlighet att ansluta till det trådlösa nätverket. Leta reda på namnet på ditt trådlösa nätverk, och ange ett WEP-eller WPA-nyckeln, om du har ett skyddat nätverk.
  • Om din enhet ansluter med Ethernet, måste du använda en Ethernet-kabel som är tillräckligt lång för att nå från DVD eller Blu-Ray-spelare till din bredbandsrouter.
  • Anslut den ena änden av Ethernet-kabeln till porten på din DVD eller Blu-Ray-spelare.
  • Anslut den andra änden till en öppen LAN-port på din bredbandsrouter.
  • Om din bredbandsrouter och DVD eller Blu-Ray-spelare finns i olika rum, kan det vara svårt att köra kabeln genom golv eller tak, eller genom väggar. Du kan använda en trådlös brygga adapter för detta ändamål. En trådlös brygga Adaptern har en LAN-port som ansluter enheter som inte är WiFi-aktiverad. Det kommer då att ansluta till din WiFi-router som om det var en annan enhet eller en sub-nätverk.


När du har anslutit DVD-eller Blu-Ray-spelare till internet kan du testa dess anslutning, om det lyckas ladda ner innehåll eller om du kan komma åt innehållet i skivor på dina andra nätverksanslutna enheter eller datorer.