O2e

Hur man ändrar utseendet på Google AdSense på din webbplats eller blogg

Använda Google AdSense-program är ett bra sätt att tjäna pengar på din personliga blogg eller hemsida. När du har en stor bas av blogg besökare, lägga Google Adsense annonser på din blogg kan hjälpa dig att generera en regelbunden ström av passiv inkomst. Eftersom AdSense-programmet hanterar komplicerade processen att välja annonser och betala förlag använder Google Adsense på din webbplats kan du koncentrera dig på att skriva och publicera kvalitativt innehåll. Om du vill ändra utseendet på Adsense annonser på din webbplats, följ följande steg.

Först av allt

Först av allt måste du logga in på ditt personliga eller företagskonto med Google Adsense. Kom ihåg att ditt AdSense-konto information inte nödvändigtvis vara samma som ditt e-postkonto. Detta kan vara förvirrande, särskilt om du har flera Google-konton.

Titta på flikarna uppradade nära den övre delen av webbsidan

Titta på flikarna uppradade nära den övre delen av webbsidan. Leta efter fliken med etiketten "AdSense-inställningar". Klicka på fliken för att gå till nästa steg. Nästa, förutsatt att du använder AdSense för din blogg eller hemsida, ska du klicka på länken märkt "AdSense for Content." Nästa steg är att leta efter den runda knappen "annonsenhet." Klicka på den knappen.

Du bör nu se rubriken märkt "Format". Titta på menyn bredvid den sidhuvudet och sedan besluta om de dimensioner som du vill använda för Google Adsense annons. Dimensionerna du väljer kommer att avgöra hur många kvadratiska pixlar Adsense reklam när den visas på din personliga blogg eller hemsida.

Om du är osäker på vilken annonsstorlek är rätt för dig

Hur man ändrar utseendet på google adsense på din webbplats eller blogg. Först av allt.
Hur man ändrar utseendet på google adsense på din webbplats eller blogg. Först av allt.

Om du är osäker på vilken annonsstorlek är rätt för dig, bör du öppna ett nytt webbläsarfönster eller flik och navigera till din blogg. Du bör titta på layout och räkna ut de exakta måtten för de områden som du har avsatt för Google Adsense. Om du inte kan räkna ut de exakta måtten, bara göra en utbildad uppskattning och använda den som utgångspunkt för att välja dina Adsense dimensioner. Du kan alltid ändra måtten senare.

Därefter besluta om färgschema som du wan använda för dina Adsense annonser. Tänk på att Google erbjuder några förkonfigurerade inställningar som du kan prova på din webbplats. Du kan använda Googles givna presets som är eller justera dem för att passa dina syften.

Bortsett från att kunna välja de färger du vill använda, har du också möjlighet att ändra hörnen på Adsense annonser. Du kan använda de vanliga rätvinkliga hörn, eller så kan du använda mer rundade hörn för annonserna.

Titta på flikarna uppradade nära den övre delen av webbsidan. Om du är osäker på vilken annonsstorlek är rätt för dig.
Titta på flikarna uppradade nära den övre delen av webbsidan. Om du är osäker på vilken annonsstorlek är rätt för dig.

Det är oftast en bra idé att spela i några minuter medan din blogg eller hemsida öppnas i en annan webbläsare. Växla fram och tillbaka och försöka se vilken kombination av färger, kommer storlek och hörn fungerar bäst för dig.

När du är nöjd med utseendet på Adsense annonser, klicka på knappen "Fortsätt" tills länken som säger "Skicka och hämta kod." Kopiera koden och klistra in den på området för din webbplats eller blogg mall där du vill att annonsen ska visas.

Du har nu AdSense på din blogg. Kontrollera utseendet på din blogg och ändra annonserna att göra dem mer attraktiva för läsarna.