O2e

Hur man ändrar läs - skrivhastighet på en DVD-enhet

Ändra läs-skrivhastighet för din DVD-enhet ser till att du får ett optimalt resultat för din bränna och läsa uppgifter. Till exempel, när du bränner data på en dvd, vill du vara säker på att det inte stöter på fel. Bränn fel slösa tid och pengar eftersom den tomma skivan blir oanvändbar efteråt. Ändra läs-och skrivhastighet på din författarverktyg programvara kommer, oftare än inte, förhindra att detta händer. Följande är stegen på hur man ändrar läs-och skrivhastighet på DVD-enheten för de två mest använda DVD authoring program för Microsoft Windows-användare.

Ändra läs-och skrivhastighet med Roxio Creator.

  1. Starta Roxio Creator. På skrivbordet, klicka på "Start"-knappen och markera "Program". Leta efter "Roxio Easy Media Creator" mappen och håller musen ovanpå objektet att kollapsa undermapp, klicka sedan på "Home".
  2. Dra upp Roxio s Options dialog box. På Roxio Creator Home menyrad, slog "Verktyg" och välj sedan "Alternativ".
  3. Komma in i "Advanced" i de Allmänna alternativ. När Options dialogrutan fyller din skärm, kommer du att se på den vänstra rutan i dialogrutan ett träd. Leta efter "General" nod och markera den gren som säger "Avancerat".
  4. Ange läs-och skrivhastighet på DVD. På den högra rutan i Options dialogrutan under "Välj körhastighet", kommer du att se namnet på din enhet. Om du har mer än en DVD-enhet, klicka på rullgardinsmenyn bredvid "Kör" och välj den enhet som du tänker ändra läs-och skrivhastighet. Efter som, bredvid "DVD", klicka på rullgardinsmenyn och välj den hastighet du vill att din DVD-enhet för att ha. Det rekommenderas att du väljer en lägre läs-och skrivhastighet, om möjligt, åtminstone någonstans mellan 4x till 16x.

Hur man ändrar läs - skrivhastighet på en DVD-enhet. Starta Roxio Creator.
Hur man ändrar läs - skrivhastighet på en DVD-enhet. Starta Roxio Creator.

Ändra läshastighet med Nero.

  1. Starta Nero DriveSpeed. På skrivbordet, klicka på "Start", "Program", "Nero" och "Nero Toolkit" och välj sedan "Nero DriveSpeed".
  2. Justera "Läshastighet" värde. Under "Läshastighet", klicka på rullgardinsmenyn och välj en hastighet mellan 4x till 16x, klicka sedan på "Alternativ"-knappen. Se till att avmarkera "Återställ hastighetsinställningar vid start" så att du inte längre behöver ändra läshastigheten varje gång du startar upp din dator. Hit "OK" och "Close" för att spara de nya inställningarna.

Ändra skrivhastigheten med Nero.

  1. Sätt i en tom skiva i DVD-enheten startar då Nero Start Smart. Om du ställer in auto-play för att starta Nero Start Smart när du sätter in en tom skiva i din DVD-enhet, fortsätt till nästa steg. Annars, starta Nero Start Smart genom att trycka på "Start", "Program", "Nero" och välj sedan "Nero Start Smart".
  2. Börja författande din disk. Välj den uppgift du vill utföra, dvs "Gör Data DVD". Lägg till de filer du vill bränna på skivan och klicka sedan på "Nästa" för att ta dig till "Slutliga brännarinställningar". Ändra hastigheten genom att klicka på rullgardinsmenyn bredvid "Skrivhastighet". Återigen, välj en hastighet på mellan 4x till 16x och sedan fortsätta bränna skivan.

Komma in i "Advanced" i de Allmänna alternativ. Ange läs-och skrivhastighet på DVD.
Komma in i "Advanced" i de Allmänna alternativ. Ange läs-och skrivhastighet på DVD.

Justera läs och skriv hastighet som krävs för att dina behov genom att göra de ovannämnda stegen.