O2e

Hur man ändrar filformatet för skärmdump i Mac OS X

Mac har ökat i popularitet

Mac har ökat i popularitet, oavsett bland den svala publiken och även nördar. Datoranvändare har alla möjliga skäl för att köpa en. Vissa gillar hur det ser ut, den har en elegant och professionellt utseende som tilltalar konstnärliga typer. Vissa datoranvändare lockas till Mac säkerhetsfunktioner, den har ett rykte av att vara immun eller åtminstone mindre sårbara för härjningar datavirus. Vissa användare är intresserad av att prova den största konkurrenten till Windows dator och Mac är också en populär enhet för professionella bildkonstnärer.

Hur man ändrar filformatet för skärmdump i mac OS X. Mac har ökat i popularitet.
Hur man ändrar filformatet för skärmdump i mac OS X. Mac har ökat i popularitet.

Mac förmåga att fånga skärmdumpar är särskilt användbart för alla som regelbundet arbetar med grafik. Oavsett om du är en webbdesigner, Photo Editor, eller ens om du bara snubblat på något intressant på Internet och vill dela den med andra, kan lära sig använda funktionen skärmdump komma i ganska händig. Funktionen är också ganska användbart om du vill visa ett program som du har installerat på din dator.

Först måste du kunna göra en skärmdump på din pålitliga Mac. För att fånga hela skärmen, måste du trycka ner "Command" och sedan utan att släppa, tryck på "Shift" och medan du håller ner de första två knapparna, tryck "3." Men om du vill begränsa din skärm fånga endast till det område som för närvarande är vald, måste du hålla ner "Command" tryck "Shift" och den här gången tryck på 4. Mac OS X sparar automatiskt skärmdumpar med hjälp av PNG.

När du använder Mac har skärmbild

När du använder Mac har skärmdump, kan du ibland råka ut för situationer där det skulle vara bäst att ha skärmbild sparas i ett visst filformat, säger JPEG-format. Detta är användbart om du vill skära ner bildens filstorlek eller använda den i ett redigeringsprogram. Du kan naturligtvis använda ett program som Photoshop för att ändra formatet på filen, men det är mer effektivt i det långa loppet att kunna ändra iMac standard skärmformat fånga fil.

Nu vill ändra standardfilformatet

När du använder mac har skärmbild. Nu vill ändra standardfilformatet.
När du använder mac har skärmbild. Nu vill ändra standardfilformatet.

Nu vill ändra standardfilformatet, bör du använda ett program som kallas "Command Line Interface" (eller CLI). I fallet med iMac är CLI kallas Terminal. Den snabba sättet att hitta detta program är genom att gå till "Program" och sedan "Verktyg", den "Terminal". Om du råkar vara en relativt ny användare, kan du titta på det nedre vänstra hörnet och se "Finder" applikation och leta efter terminalen därifrån. Ett annat sätt att utföra samma uppgift är att aktivera ikonen för Mac HD. Du kan också klicka på ikonen förstoringsglaset i övre högra hörnet på skrivbordet och börja skriva "Terminal". Den korrekta länken ska visas i ett par sekunder. Klicka på denna (eller navigera med tangentbordet och tryck på RETURN) för att aktivera konsolen terminalen.

När du har öppnat CLI-programmet, allt du behöver göra nu för att skriva rätt kommando. Så till exempel, om du vill att filformatet är JPEG, skriv in kommandot: "defaults write com.apple.screencapture typ jpg". Om, å andra sidan, du vill att det ska vara PNG, skriv "defaults write com.apple.screencapture typ png". Observera att du kan använda alla format som gäller för bildfiler. Så du upprepar stegen för BMP-format eller ens PDF-format.

Så enkelt är det. Om du inte märker några förändringar, starta om datorn och förändringarna bör träda i kraft.