O2e

Hur man ändrar en mini DV - band

Videokameror använder numera mini DV-band i stället för den stora band som användes tidigare. Detta är mer bekvämt för användaren, eftersom få extra band med att du inte kommer att vara skrymmande. Det är verkligen lätt att byta mini DV-band på videokameran. Detta kan vara lite förvirrande i början, men om du alltid gör det, kommer du vänjer sig och det blir lättare för dig att göra.

Hur man ändrar en mini DV - band. Ta bort gamla mini dv-band från kameran.
Hur man ändrar en mini DV - band. Ta bort gamla mini dv-band från kameran.

Här är de enkla stegen för hur du kan ändra en mini DV-band i videokameran:

Köp DV-band

Köp DV-band. Köp DV-band till videokameran. Det finns många olika märken som du kan välja mellan. Du kommer att kunna spara lite pengar om du köper DV-band i bulk stället för att köpa dem en och en när du behöver dem. En hemsida som du kan gå till för att köpa mini DV-band till billigare priser är kantvis-media.com . På den här webbplatsen kan du välja mellan DV-band från Panasonic, Sony, Fuji, Maxell, JVC och TDK.

Ta bort gamla mini DV-band från kameran. Leta reda på utmatningsknappen på videokamera och tryck. Platsen för bandet kommer att öppnas. Ta bort den gamla tejpen från kameran. Placera den inuti sitt fodral. Glöm inte att märka DV-band som du just bort så att du vet vad innehållet är. För att säkerställa att den mini DV-band som du just bort inte kommer att spelas över, hitta låset på sidan av mini DV-band och lås den.

Sätt i den nya mini-DV-band

Sätt i den nya mini-dv-band. Sätt i den nya mini dv-band.
Sätt i den nya mini-dv-band. Sätt i den nya mini dv-band.

Sätt i den nya mini DV-band. När du har tagit bort den gamla mini DV-band från facket, kan du infoga nya mini DV-band. Ta bort plasten som täcker den nya mini DV-band och ta ut den ur kristall väska. Sätt i den nya mini DV-band i facket. Försök att stänga locket. Om det inte går att stänga, betyder det att du har satt mini DV-band felaktigt. Bara ta bort mini DV-band, vänd på det och sätt i den igen.

Det är hur lätt man kan byta ut bandet i din mini-DV-videokamera

Det är hur lätt man kan byta ut bandet i din mini DV-kameran. Varje videokamera är olika så det är bäst om du läser manualen innan du byter den mini DV-band i videokameran. Det är också lämpligt att du bläddra igenom manualen och se de olika knappar och funktioner på din videokamera så att du vet hur man ska använda det.

Efter att ha använt din videokamera och få lite bilder i din mini DV-band, kan du överföra allt innehåll på bandet till datorn och redigera video som du vill. Du kan göra detta genom att ansluta kabeln för videokamera till datorn och överföra videon. Bara vara noga med att läsa manualen innan du gör det så att du kommer att vara säker på vad du gör.