O2e

Hur man ändrar bakgrundsfärgen i Microsoft Word

Som vi alla vet

Som vi alla vet, är Microsoft Word bakgrundsfärg som standard vita. Om du råkar vara uttråkad med den vanliga gamla utseendet på ditt Word-dokument finns det ett sätt att ändra bakgrundsfärgen. Du kan lägga till mer twist till dina dokument på detta sätt. De angivna stegen är specifika för Microsoft Word 2007 och kan variera om du använder en annan version av Microsoft Word.

Hur man ändrar bakgrundsfärgen i Microsoft Word. Öppna Microsoft Word 2007-dokument på din dator.
Hur man ändrar bakgrundsfärgen i Microsoft Word. Öppna Microsoft Word 2007-dokument på din dator.

  1. Öppna Microsoft Word 2007-dokument på din dator. Bakgrund färgar kan läggas till en befintlig eller en gammal Word-dokument. Lägg dokumentet du ska lägga till en bakgrundsfärg till på datorn. Dubbelklicka på en befintlig Word-fil eller öppna programmet och använda dess öppna eller Ny funktion.
  2. Gå till "Sidlayout" fliken för att lägga till bakgrundsfärg. Från "Ribbon", klicka på "Sidlayout" fliken och klicka sedan på "Page Color". Du kan välja från färgvalet tillgänglig under "Theme Colors" eller standardfärger ". Om du låter muspekaren sväva på varje färg kommer du att se en förhandsvisning av hur det ser ut på dokumentet. Klicka på den färg du vill ha det tillämpas som bakgrundsfärgen. Om du klickar på "fyll Effekter 'du kommer att kunna justera bakgrundsfärgen s struktur, mönster eller lutning. I detta steg kommer bakgrundsfärgen du tillämpas endast ses i Microsoft Word 2007 när du skriver ditt dokument, men kommer inte att inkluderas när du skriver ut dokumentet.
  3. Ändra utskriftsalternativ så bakgrundsfärgen kommer också tas med när du skriver ut dokumentet. Som nämnts tidigare, kommer bakgrundsfärgen i Steg 2 är endast tillgängligt när du öppnar dokumentet på din dator. För att göra bakgrundsfärgen visas när du skriver ut dokumentet, gå till "Verktyg" och sedan "Alternativ" och klicka på "Skriv ut"-fliken. Under avsnittet "Inkludera med dokumentet", se till att du aktiverar alternativet "Color Print Bakgrund och bilder". När du skriver ut dokumentet, kommer bakgrundsfärgen du har valt i steg 2 är nu bakgrundsfärgen på alla sidor i dokumentet en gång tryckt.

Om du vill välja en annan färg som bakgrund

Om du vill välja en annan färg som bakgrund, upprepar du bara proceduren som anges i Steg 2. Om i fall du ändrat dig och du inte vill ha en bakgrundsfärg för ditt Word-dokument längre, bara att följa stegen på nytt Steg 2, men den här gången istället för att välja en färg efter att ha klickat på "Page Color", kommer du klickar om "Ingen fyllning" kommandot. Nu vet du hur du lägger till en bakgrundsfärg på alla dina Microsoft Word-dokument.