O2e

Hur konverterar en bitmapp eller bildfil till JPEG

Vissa människor kanske tycker att konvertera en bitmapp eller någon annan bildfil till en JPEG-format är svårt, men det kan lätt göras. Om du har Adobe Photoshop på datorn, kan du använda detta program för att konvertera en bildfil till JPEG. Om du har en Windows-dator, det nästan alltid kommer med ett användbart program som heter Paint. Om både Photoshop och Paint är tillgänglig för dig, kan du gå online och använda en gratis Image Converter för att få jobbet gjort. Läs på och vi kommer att förse dig med olika sätt om hur man konverterar en bitmapp eller annan bildfil till JPEG.

Hur konverterar en bitmapp eller bildfil till JPEG. Konvertera en bitmapp eller annan bildfil till JPEG med photoshop.
Hur konverterar en bitmapp eller bildfil till JPEG. Konvertera en bitmapp eller annan bildfil till JPEG med photoshop.

1. Konvertera en bitmapp eller annan bildfil till JPEG med Photoshop.
Öppna Adobe Photoshop på datorn genom att klicka på Photoshop ikonen från skrivbordet, eller hitta den genom att gå in på "Start" och sedan "Program". Öppna den bildfil du behöver konvertera genom att gå in på "Arkiv" och sedan klicka "Öppna" eller genom att trycka Ctrl + O på tangentbordet. När bildfilen läses i Photoshop, gå tillbaka till "File" och sedan slå "Spara som". Leta efter "Format" rullgardinsmenyn under filnamnet på bilden, välj "JPEG" i listan och tryck på "Spara".

2. Konvertera en bitmapp eller annan bildfil till JPEG med Paint.
Gå till "Start", välj "Program" och sedan "Tillbehör" och klicka på "Paint". Nästa sak som måste göras är att öppna bildfilen du vill konvertera. Gå till "File" och klicka sedan på "Öppna" eller helt enkelt slå Ctrl + O. Ett annat fönster kommer att visas på skärmen där du kan hitta bildfil du behöver. Klicka på "Öppna"-knappen i det nedre högra hörnet av fönstret när du har hittat bilden. Efter laddning av bildfilen i Paint, gå tillbaka till "File" från menyraden och sedan klicka på "Spara som". Från "Spara som" fönstret som visas på skärmen, tilldela ett nytt filnamn om du behöver, och sedan under "Spara som typ" fältet, välj "JPEG" från rullgardinsmenyn och klicka sedan på "Spara".

3

3. Konvertera en bitmapp eller annan bildfil till JPEG med en gratis online Image Converter.
Du kan göra en snabb sökning av fria bildomvandlarrör på Internet, eller så kan du helt enkelt gå till http://www.coolutils.com/Online/Image-Converter/. I tre enkla steg kan du enkelt konvertera bildfilen. Först upp en fil att konvertera genom att klicka på "Bläddra"-knappen. Klicka på "Öppna" när du har hittat bildfilen. Vänta några sekunder för filen som ska laddas upp. Ställ sedan in omvandlar alternativen genom att ange "JPEG" i "Konvertera till fältet. Du kan också ställa in bredd och höjd på bilden under "Ändra storlek" alternativet, liksom anges skiftar alternativ om du behöver. Det sista steget är att klicka på "Download konverterade filen"-knappen. Vänta igen i några sekunder för datorn att hämta filen. När detta är gjort, kan du kontrollera JPEG-bild i Mina dokument, Mina bilder eller Downloads mappen på datorn.

Med dessa olika metoder som vi har angett, konvertera någon annan bildfil JPEG är lika enkelt som 1-2-3. Välj bara en metod som är lätt tillgängliga för dig och ditt arbete är gjort.