O2e

Hur konvertera VHS till DVD - överföra VHS - band

För de flesta människor

För de flesta människor, det var video-CD (VCD) som stavade långsamma död VCR spelare och deras dåvarande kompanjoner - VHS band. Och sedan kom DVD-spelare, och nu Blu-ray-spelare, som praktiskt taget släppte giljotinen ned VHS-bandet hals. Således, är det VCR-VHS så gott som borta. Ändå kan en del av dina favoritfilmer fortfarande på VHS-band och är fortfarande i det formatet. Om de var sällsynta filmer som producerats av företag som länge har lagt upp, är chansen att du inte längre hitta VCD, DVD eller Blu-ray-format för dessa filmer. Eller, om du har många personliga inspelningar - släktträffar, speciella tillfällen, speciella händelser - som du spelat länge sedan på ett VHS-band, kan du inte längre att kunna se dem. Det finns ett sätt att överföra dessa inspelningar till de nyare format såsom VCD eller DVD. Sättet är att omvandla inspelningar från analogt till digitalt format. Denna artikel kommer att beskriva processen att omvandla VHS inspelningar till DVD-format.

  • Använd en professionell service. Huvudvärken-free sätt att konvertera dina VHS inspelningar till andra digitala format såsom VCD eller DVD är att få dem omvandlas av ett tjänsteföretag som erbjuder digitala omvandlingar. Det finns flera av dem runt. De flesta video täckning företag ofta erbjuder även den typen av tjänst. Du kanske vill kontrollera i ditt närområde för sådana tjänster. Detta alternativ kan dock vara bra om du bara har en eller två VHS-band som behöver konverteras. Men om du har massor av dem, läs vidare för andra alternativ.
  • Ett annat alternativ är att använda en VHS / DVD combo brännare. Detta är en apparat som bland annat är särskilt utformad för att konvertera VHS inspelningar till DVD-format och sedan bränna inspelning på en tom DVD. Om du tänker konvertera dina band i bulk, kan detta vara ett billigare alternativ än professionell service.
  • Ett tredje sätt att konvertera din VHS till DVD är att göra det själv. För detta behöver du två viktiga bitar av hårdvara. Den första är en VHS-spelare. Den andra är en omvandlare kort som omvandlar analoga signaler till digitala signaler. I många fall, de flesta TV-tuner kort eller video capture-kort har denna förmåga. De kostar inte en förmögenhet heller. Allt du behöver göra är att fästa VHS-spelaren till TV-kort eller video capture via RCA-kablar. Använd sedan videoinspelningskort är medföljande programvara för att fånga video och spara den som en MPEG-fil.
  • Leta efter konverteringsprogram. Vissa grafikkort gränssnitt program också kommer att ha en inbyggd förmåga att omvandla den fångade video till DVD forbmat eller något annat format som den erkänner, som AVI och WMV. Om ditt grafikkort programmet inte har sådan förmåga, måste du leta efter konvertering programvara online. Det finns många sådana program som du kan använda gratis.

Hur konvertera VHS till DVD - överföra VHS - band. Använd en professionell service.
Hur konvertera VHS till DVD - överföra VHS - band. Använd en professionell service.

När du har fångat video och omvandlade det till digitalt format kan du nu bränna filen på en tom DVD och DVD-format. Återigen, det finns massor av fri programvara titlar som du kan använda för detta. Det finns också mycket bra kommersiella programvaror som kan utföra denna uppgift. Ett bra exempel är Nero, som även kan bränna andra format filer till diskar.