O2e

Hur konvertera en WordPerfect - fil till en Word - dokument

Datoranvändare har olika preferenser när det gäller programvara och applikationer. Det är därför programmet tillverkare har gjort sitt bästa för att komma med den bästa mjukvaran som kommer att dominera datorn landskapet. Detta har också lett till programvara som gjorda för att vara kompatibla med varandra så att de inte fjärma olika sinnade användare. Kan det vara i en Mac eller PC, Adobe eller Corel, kvalitet fildelning och interaktivitet nyckel.

Det leder diskussionen till filer som inte lätt kan avläsas

Det leder diskussionen till filer som inte lätt kan avläsas. Precis som i fallet med ordbehandlingsprogram WordPerfect och Microsoft Word. Trots Microsoft Word greppa majoritetsandel, har WordPerfect några fans och användare. Så här är några tips om hur WordPerfect-användare kan konvertera en WordPerfect-fil till ett Microsoft Word-dokument.

Hur konvertera en wordperfect - fil till en word - dokument. Öppna innan du börjar.
Hur konvertera en wordperfect - fil till en word - dokument. Öppna innan du börjar.

  • Vad är ordet? Men innan du börjar överföra dina WordPerfect-filer till Microsoft Word-dokument till att du är inställd på att göra det. Skura dina WordPerfect-filer och sedan tagga och lägga dem i organiserade mappar för att undvika förvirring. Sedan kontrollera din dator om din Microsoft Word fungerar korrekt. En dator i optimalt körförhållanden är idealisk för att undvika oönskade problem. Det lönar sig att vara redo än att vara ledsen.
  • Öppna innan du börjar. För att få saker och ting började, växla Microsoft Word genom att dubbelklicka på ikonen på skrivbordet eller genom att öppna programmet i Start-menyn.
  • Arkiv jaga nu. När du har öppnat Microsoft Word, jakten på den öppna alternativet. Växla den genom att öppna Arkiv-menyn. Du kan nu bläddra genom ett fönster fylld med filer. Grundligt leta efter WordPerfect-dokument som du vill ska konverteras. För att undvika missförstånd, se till att fönstret tittar på alla filer typ och inte bara Word-dokument.
  • WordPerfect på. Efter skur igenom dina filer, markera WordPerfect-fil som du vill öppna. Dubbelklicka sedan på den för att öppna. Eller så kan du också markera och klicka på knappen Öppna. Så snart WordPerfect filen öppnas fönstret stängs. Vid den här tiden kan du se den andel förmågan hos olika program på arbetet. Nu är det lättare att överföra filer.
  • Skräddarsydd filen. Trots den ökade andelen förmåga filer med olika program, har du fortfarande att granska din WordPerfect-fil vid öppnandet. Se om de teckensnitt du använde fortfarande gäller. Även dubbelkolla formateringen som funktioner och anpassning. De har en tendens att förändras när den öppnas i Microsoft Word. Detsamma kan sägas för foton och Clip filer Art infogas i dokumentet. Ha alltid ett skarpt öga vid kontroll. Man kan aldrig vara för säker.
  • Spara den. När du har gjort nödvändiga justeringar är det dags att spara WordPerfect-fil till Microsoft Word-dokument. Den här är ganska enkel. Växla menyn Arkiv och välj Spara som. Genom att göra så att du kan förvandla filtypen till Microsoft Word-dokument. För att göra detta, helt enkelt ta bort WordPerfect-format namn, det är ordet efter filnamnet verkliga namn. Sedan ersätta den med. Dok. Efter det väljer en mapp där du vill spara dokumentet. Klicka sedan på Spara.

Du behöver inte förtvivla när dina filer är en blandning av WordPerfect och Microsoft Word. Nu finns det ett enkelt sätt att göra det.