O2e

Hur konvertera beta band till VHS

Titta på filmer har varit ett populärt tidsfördriv för en stor majoritet av folket. Genom åren har hemma videospelare utvecklats. Många människor har sett och även samlats olika videor i form av beta kassettband sedan sin debut i mitten av 70-talet. Men när VHS kassetter blev den nya standarden under den senare delen av decenniet överträffat den sin rival, beta kassettband. Den hemvideo industrin har blivit en del av VHS vs Beta band rivalitet , där VHS kassettband hade lyckats till slut. Kanten som VHS hade över Beta band berodde främst på följande parametrar: förlängd speltid, snabbare Spolar och snabba framåt, högre bildkvalitet och en mindre svår och billigare band transportmekanism.

Nu under årtionden, kan du aldrig ha släppt av de gamla beta band som du samlat. Naturligtvis skulle det vara trevligt att se dessa filmer en gång dock, att hitta en anständig Betamax-spelare att spela det på kan vara en utmaning. Det näst bästa efter att uppnå målet att titta på dessa filmer med relativ lätthet är att överföra det till VHS-format. Detta kommer att hjälpa dig att spara videon på en mer standard videoformat som inte är en förlorad teknik ännu.

  • Förbered utrustningen. Du behöver en VHS-spelare, Betamax-spelare, en TV och alla anslutningskablar som kommer tillsammans att med alla dessa gamla och vintage enheter. Beta bandet innehåller den video som du vill konvertera måste vara i gott skick också. Det innebär att själva filmen tejpen i chassit fortfarande vara läsbar. Slutligen behöver du en tom VHS-band för att slutföra ditt material.
  • Anslut allt. Anslut VHS-spelare, Beta-spelaren och TV: n med matchande färgade kablar. Se till att varje färgad kabel är ansluten till rätt in / ut facket. Glöm inte att ansluta TV till spelaren. Användningen av TV guidar dig i processen för överföring av video. I grund och botten vill du utgången på Betamax att ansluta till ingången på TV: n och utgång för TV ska anslutas till ingången på VHS. Medan beta bandet spelar, kommer videon att visas på TV. Medan videon spelas upp, kommer VHS börja spela in video från TV-apparaten.
  • Starta konverteringen. När VHS-spelare, Betamax och TV är redan ansluten kan du nu börja med inspelningen av videon från beta tejpen på VHS-band. Sätt banden i respektive spelare. Med TV som guide, lokalisera videon på beta bandet som du vill spela in och spela upp den. Samtidigt trycker på inspelningsknappen på VHS-spelare. Stoppa båda spelarna när du slutför inspelningen. Om du vill tillfälligt pausa inspelningen när du söker efter de andra scener som du vill registreras från beta bandet, så gör det. Tryck bara på inspelningsknappen igen senare när du vill återuppta. Timing är avgörande i detta skede.

Hur konvertera beta band till VHS. Förbered utrustningen.
Hur konvertera beta band till VHS. Förbered utrustningen.

Vänligen bli påmind om att det är mycket viktigt att överväga att lagra dina band, VHS eller Beta ordentligt för att bevara den värdefulla filmen i dem. En plats som är dammfri, med minimal ljus och har en normal temperatur är en idealisk lagringsplats för dessa band att leva i ytterligare några decennier.