O2e

Hur komprimera filer i Windows

Vid något tillfälle, kan du behöva komprimera filer i Windows

Vid något tillfälle, kan du behöva komprimera filer i Windows. Detta steg är ganska bra, särskilt om du har en stor mängd filer som du vill skicka via e-post. Komprimera filer i Windows kan också spara mer utrymme på din dator. Lyckligtvis tillåter Microsoft Windows operativsystem sina användare att komprimera filer enkelt. Det tar bara några sekunder av din tid för att slutföra denna uppgift. I Windows finns det två sätt på hur du gör detta.

Följande steg att ta.

  1. Markera de filer som du vill komprimera. Det första du måste göra om du vill komprimera filer i Windows är att söka efter den mapp där filerna som du vill komprimera finns. Fortsätt sedan till nästa steg.
  2. Komprimera filerna med "skicka till". Efter söker de filer som du vill komprimera, har du möjlighet att komprimera dem med "Skicka till". Vad du gör är att lyfta fram de filer som du vill komprimera. Du kan uppnå detta genom att hålla "Ctrl"-knappen på tangentbordet och sedan klicka på de filer som du vill komprimera. När du har markerat de filer du vill komprimera, högerklicka på musen. En meny öppnas. Från menyn, gå till "Skicka till" välj sedan "Komprimerad mapp". Du kommer att veta när du är framgångsrik om du ser en ny mapp med en dragkedja på den.
  3. Komprimera filerna med "kopiera filer". Finns också ett annat sätt på hur du kan komprimera dina filer i Windows. Återigen markerar de filer som du vill komprimera. Högerklicka sedan på de markerade filerna igen. Nu, istället för att gå till "Skicka till" alternativet, kopiera filerna. Du kan också göra detta manuellt genom att trycka "Ctrl + C". Nu släpper de markerade filerna och högerklicka igen på den vita fönstret. En ny meny öppnas. Den här gången går du till "nya" och välj "komprimerad mapp". En ny mapp kommer återigen att visas. Öppna mappen och sedan klistra in de kopierade filerna där.
  4. Öppna filerna genom att extrahera dem. Extrahera komprimerade filer är bara en enkel process. Det enda som du behöver är att bestämma var du kommer de extraherade filerna. Vad du behöver göra är att hitta den komprimerade mappen som du vill extrahera. Högerklicka sedan på mappen. En meny kommer återigen att visas. Från menyn, välj "extrahera alla". När "utvinning guiden" visas, välj "nästa". Då fönstret guiden ber dig var du ska placera dina filer. När extraktionen är klar, kommer du att bli tillfrågad om du vill visa dina filer direkt. Markera rutan för ditt val och du är klar.

Hur komprimera filer i windows. Markera de filer som du vill komprimera.
Hur komprimera filer i windows. Markera de filer som du vill komprimera.

Dessa är stegen på hur du kan komprimera filer i Microsoft Windows. Det finns program som du kan använda för att komprimera filer. WinZip och WinRar är två av de program som kan göra samma sak. Dessutom måste du komma ihåg att hur mycket mindre kan du minska storleken på filerna varierar. Om du komprimerar bilderna, kan storleken på filerna blir inte mycket mindre.