O2e

Hur kan man vara en domainer

Online-företag är blomstrande

Online-företag frodas. Och även för tegel och murbruk företag, är en online-närvaro viktig. Det finns en hel del medel för dig att tjäna pengar på nätet. Du kan tjäna pengar på innehåll. Du kan tjäna pengar på trafiken. Och vissa människor tjäna pengar även namn och varumärken. Om du är i att investera och du tror att du kan hantera som en domainer satsar på märken och på nätet, är domaining något du bör titta på.

Du har potential att tjäna stora pengar, om du vill veta hur du spelar dina kort rätt. Som aktier, skulle du bara att köpa lågt och sälja högt.

Få dina domäner

Få dina domäner. Domäner är i huvudsak varumärken på Internet. När du besöker en webbplats med namnet, skulle namnservrar (DNS) rikta sedan din webbläsare till den faktiska fysiska server där webbplatsen finns. Men Domaining innebär att köpa en handfull domäner, och hålla dem både för att tjäna pengar på den potentiella trafik från sökord, eller sälja dem till intresserade köpare. Domäner kostar normalt 10€ eller så (för populära. COM,. NET och. ORG), och du kan sälja domäner för hundratals eller tusentals dollar. Det har faktiskt varit flera miljoner dollar domän inköp, såsom SEX.com, BUSINESS.com, WINE.com, och liknande.

Hur kan man vara en domainer. Parkera dina domäner.
Hur kan man vara en domainer. Parkera dina domäner.

Skrivfel baserad etablerade domäner är inte längre värt det om du har inga avsikter att backa upp det med en legitim verksamhet med att stavfel namn. Du skulle så småningom att lämna över den till den etablerade domäninnehavaren med den korrekta stavningen med lite eller absolut ingen resultat. Det bästa sättet att få din domän är att gå för sökord. Du kan kontrollera de typografiska fel i de sökord som din målgrupp domännamn. Detta skulle passera för att vara legitim och något du kan verkligen bygga och arbeta på.

Kontrollera med din favorit domän registrar (som GoDaddy.com) efter tillgängliga domännamn. Det finns också automatiserad volym köper verktyg runt om du skulle vilja köpa domäner i bulk. Om du tittar på den här verksamheten att utvecklas på lång sikt, ta trenderna av populära sökord. Google trends är ett sådant verktyg som du kan använda.

Parkera dina domäner

Parkera dina domäner. När du redan har samlat domäner, registrera dig för affiliate-program eller kostnad per klick program som ClickBank.com. Dina domäner skulle parkeras i servrar av ditt domännamn mäklare, som har Domain Parking som affiliate program. Titta på den viktigaste marknaden för reklam av dina domäner, skulle affiliateprogram värd då en sida med annonser och länkar på din domän. Varje gång någon klickar på länkarna eller produkter köpa från sidan, skulle pengarna börjar komma in

Marknadsföra och sälja dina domäner

Online-företag är blomstrande. Marknad och sälj dina domäner.
Online-företag är blomstrande. Marknad och sälj dina domäner.

Marknad och sälj dina domäner. Om du har planer på att sälja din domän, kolla in hus domän auktion eller besök domän marknadsplatser, liksom DigitalPoint.com, Sitepoint.com och Sedo.com. Om du redan har gjort dig ett namn som en domainer, kunde dina webbplatser sälja för hundratals eller tusentals dollar. Om du har turen att få första DIBS på ett mycket bra domännamn, kan du även få miljontals. Det finns också PR eller PR-företag och reklambyråer som kan vara intresserade av åtminstone en av dina domäner, vilket du kan sälja till bra priser.

Domäner är vanligen prissatta, beroende på deras ålder (den äldre, desto bättre), Google PageRank, antal tecken (ju kortare, desto bättre), och även den toppdomän (. COM är alltid bäst).

Erfarna domainers brukar få ett bra resultat av deras domän köpa och sälja verksamheter. Men till att börja med, inte går utöver din gräns. Låna inte pengar eller använda din kreditgräns att köpa domäner. Detta är inte en snabb intäktsgenererande verksamhet. Det brukar ta lite tid innan ett antal av dina domännamn kan få pengar, i och betala tillbaka vad du har spenderat på att köpa dessa i första hand. Men inte får nedslagen. Med alla online-verksamhet, är flit, tid och lite tur för att lyckas.