O2e

Hur kan man förbättra MP3 - uppspelning kvalitet

Personliga MP3-spelare finns överallt

Personliga MP3-spelare finns överallt. Den har ersatt Walkman och Discman och revolutionerat sättet vi lyssnar på musik. Borta är de skrymmande CD-skivor för att ersättas av dessa små handhållna enheter som kommer i söta färger som kan bära upp till tusentals låtar.

Hur kan man förbättra mp3 - uppspelning kvalitet. Ladda ner låten från en betald webbplats.
Hur kan man förbättra mp3 - uppspelning kvalitet. Ladda ner låten från en betald webbplats.

Men ibland kvaliteten på inspelad musik i en mp3-spelare inte alltid bra. Till exempel, när du hämtar musik från en fildelning webbplats kan ljudkvaliteten inte alltid upp till par. Om detta är ditt problem, är den här artikeln bara för dig!

Här är några sätt att förbättra MP3-uppspelning kvalitet.

  • Ladda ner låten från en betald webbplats. Om du vill ha den bästa uppspelningskvalitet, köpa din musik från iStore av iTunes. Om du får dina låtar från en fri fildelning webbplats kan du inte alltid får bästa möjliga kvalitet. Ibland är låtarna felaktigt märkta eller avskurna i slutet. För en dollar en låt, är det värt att betala den lilla mängden pengar för att få en inspelad sång samma kvalitet som från en CD-skiva.
  • Anteckna låt från en original-CD. Ett av de bästa sätten att se till att du får en bra inspelningskvalitet är att göra en kopia av ett original-CD som du har köpt. På så sätt är du säker på att låten spelas i sin helhet. Dessutom kommer låttitlar automatiskt överföras till iTunes så att du inte behöver manuellt märka varje låt.
  • Använd en hög bithastighet vid inspelning. Använd minst en 192 KB eller 256KB vid inspelning av en låt för att säkerställa bästa ljudkvalitet. Om du spelar på en lägre bithastighet, kan du inte få det bästa resultatet.
  • Använd ett program. Du kan prova Audacity, Wavelab eller Winmap att manipulera ljudkvaliteten. Du kan minska vitt brus och manipulera dina equalizer-inställningar innan inspelningen för att förbättra ljudet. Du kan också prova Sonys Sound Forge för att få bättre resultat. MP3 Doctor är ett annat program som du kan ladda ner för att hjälpa dig att förbättra ljudkvaliteten på din MP3-musik. Det finns många goda redigeringsprogram tillgängliga för nedladdning så kolla upp det. De flesta program har goda förinställningar så även en nybörjare kan navigera genom den.
  • Manipulera inställningen på iTunes. Om du redan har laddat ner låten kan du fortfarande justera inställningarna på iTunes. För att göra detta, välj den låt du vill korrigera. När den är markerad, klicka på Arkiv i verktygsfältet. Välj Visa info. När du på klicka på Visa info kommer ett mindre pop-up fönster. Klicka på Alternativ. Du kommer nu att kunna justera equalizer-inställningar eller volymen av låten som spelas på din MP3-spelare. Upprepa processen vid behov på alla låtar som behöver justeras.


Alla dessa åtgärder bör avsevärt förbättra uppspelningskvaliteten på MP3 inspelningar. Tänk på att ju bättre kvalitet på den ursprungliga källan, desto bättre inspelningskvalitet och uppspelning nivå av materialet. Njut av din musik!