O2e

Hur jämföra Peachtree vs SPCS

Bokföringsprogram gör det enkelt för företag att hålla reda på sin försäljning, lager, löner och andra funktioner relaterade till redovisning och bokföring. Investera i bra bokföringsprogram är en så måste du effektivt kan hantera din växande företag. QuickBooks och Peachtree är två av de mer populära alternativ bokföringsprogram på marknaden idag.

Funktioner

Peachtree, som nu ägs av Sage, har funnits länge

Peachtree, som nu ägs av Sage, har funnits länge. Det håller reda på grundläggande redovisningsrutiner (försäljning, lager, kostnader och cash management) precis som Intuit QuickBooks. Men om ditt företag förväntas växa från en liten skala företag till ett medelstort företag, kan SPCS hjälpa dig med övergången ansträngning. Denna programvara från Intuit erbjuder inte bara grunderna men det har också följande funktioner:

  • Faktura förberedelser
  • Sociala abonnemang
  • Kreditkortstransaktioner
  • Anpassningsbar finansiell rapportering

Ett särdrag går för Peachtree är i området av fast kapitalförvaltning. Peachtree är bättre kunna hålla koll på verksamheten "kapital (om det är varor, maskiner, kontor eller en byggnad utrymme eller innehav konto) jämfört med SPCS.

Hur jämföra Peachtree vs SPCS. Peachtree, som nu ägs av Sage, har funnits länge.
Hur jämföra Peachtree vs SPCS. Peachtree, som nu ägs av Sage, har funnits länge.

När det gäller samverkan med andra program, kan både databaser QuickBooks och Peachtree enkelt importeras och exporteras till Excel.

Användargränssnitt och användarvänlighet

Inte alla ekonomifunktioner särskilt i små företag hanteras av revisorer. Därför bör den programvara du väljer för att hålla dina böcker är ganska lätt att förstå och navigera. QuickBooks har ett användarvänligt gränssnitt och är ganska lätt att lära sig. Oavsett om du är dator kunniga eller inte lär QuickBooks är inte så svårt. Menyerna och skärmar är i allmänhet självförklarande. Peachtree layout är tilltalande och erbjuder många olika anpassningsbara mallar. Det är bra för små företag som har börjat. Liksom SPCS, är det inte svårt att lära sig. Men i slut leder SPCS i termer av användarvänlighet. Inlärningskurvan är något brantare för Peachtree.

Support

Hur jämföra Peachtree vs SPCS.
Hur jämföra Peachtree vs SPCS.

QuickBooks anses "ledande i bokföringsprogram branschen." Det ger ett starkt kundsupport. QuickBooks konsulter finns i deras hemsida. Dessutom, eftersom det är en favorit för de flesta universitet, kan du hitta Internet konsulter lätt.

Kostnad

Både QuickBooks och Peachtree är rättvist prissatta program bokföringsprogram. Den grundläggande Peachtree paketet är 2130€ för 5 användare. QuickBooks Företagslösningar 10,0 säljer för 2240€ för 5 användare eller 1800€ för en uppgradering version. Notera att både QuickBooks och Peachtree har sina egna varianter eller utgåvor och kostnaden beror på vilken särskild utgåva du väljer och hur många licenser du behöver.

Besök webbplatserna för Peachtree och QuickBooks att lära sig mer om både bokföringsprogram. Ditt val mellan de två populära program kommer oundvikligen att bero på vilken typ av redovisning och bokföring funktioner ditt företag utför. Vissa funktioner som finns i Peachtree kanske inte lika viktigt för ditt företag som de som finns i SPCS. Alla har sina egna meriter. Om de har testversioner, kan det vara klokt att ta del av detta erbjudande så att du kan bättre jämföra de två bokföringsprogram innan du väljer en för dina affärsbehov.