O2e

Hur jämföra olika telefonsystem

När du driver ett företag

När du driver ett företag, är det nödvändigt att du har ett telefonsystem som passar ditt företags behov. Att få rätt system för ditt företag är definitivt en utmaning, särskilt när du precis har börjat. Det finns olika telefonsystem utformade för specifika typer av företag. I valet måste du se hur många anställda du har och hur stor ditt företag kommer att växa. Det kommer att hjälpa dig att bedöma hur många linjer och tillägg som du behöver för ditt företags telefonsystem. Du skulle överväga olika faktorer att välja rätt system för ditt företag.

Här är några faktorer att jämföra telefonsystem:

Hur jämföra olika telefonsystem. Systemets expansion.
Hur jämföra olika telefonsystem. Systemets expansion.

  1. Hur många anställda kan ett system hantera? Olika system väljs beroende på antalet anställda du har. Vissa system kan endast ha ett fåtal användare och en del kan hantera många.
  2. Systemets expansion. Du bör överväga den framtida tillväxten av ditt företag eller hur mycket du räknar med att det kommer att växa, för det faktum att vissa telefonsystem inte utökas, så de är inte lämpliga för en växande verksamhet.
  3. Fördelar och sämre för varje telefonsystem. Telefonsystem varierar i olika för-och nackdelar. Du bör få att känna till detaljer om alla system innan du väljer en.

För att hjälpa dig med detta, här är de olika systemen som du kan välja mellan:

  • KSU-mindre systemet. Detta system är i grunden för ett företag med färre än tio anställda. Det är allmänt lämpad för små företag. Det är inte fast på ditt kontor och kan enkelt flyttas. Det är inte heller byggas, så det kan inte användas om ditt företag kommer att växa.
  • Nyckelsystem. Detta är för företag som har anställda som sträcker 5-40.
  • PBX-system. Även känd som Private Branch Exchange-systemet, detta lämpar sig för företag som har mer än 40 anställda. Det är programmerbar och kan stödja komplexa genomförande. Dess prisskillnaden från andra system, är liten men det finns en stor skillnad i deras funktioner.
  • VoIP-system. Också känd som en Voice over IP-system. Det finns många fördelar såsom kostnadsbesparingar och funktioner via Internet linjer, men du kan också uppleva bandbredd begränsningar.

När du driver ett företag. Fördelar och sämre för varje telefonsystem.
När du driver ett företag. Fördelar och sämre för varje telefonsystem.

Att få rätt telefon, bör du överväga några tips. Alltid få extra linjer genom att bestämma hur många du behöver och dubbla ledningar. Be leverantören för att testa systemet och visa det och sedan utvärdera kvaliteten på telefonsystemet som talare, röstbrevlåda kompatibilitet och tillgång till andra anknytningar.

Ibland du känner de företag som erbjuder dig en telefon system är allt bra. Men du måste välja den bästa som skulle ge dig den mest lämpade för ditt eget företag. Du kan alltid kolla på deras bakgrundsinformation och leta efter feedback på deras system. Använd sunt förnuft att välja rätt telefon system som skulle uppfylla ditt företags behov.