O2e

Hur fixar överhettning datorer

Överhettade datorer resultera i mer trög prestanda och plötsliga driftstopp. För att förbättra datorns prestanda och skydda den från att bryta ner, måste du veta hur vissa åtgärder i fall det blir överhettat. Här är några steg för att åtgärda överhettning datorer:

Försök att göra några enkla lösningar

Försök att göra några enkla lösningar. Innan du gör något på datorn, kanske du behöver bara justera yttre faktorer först. Försök att skruva upp luftkonditionering, eller flytta till ett svalare område (om du använder en bärbar dator). Du kan också sänka skärmens ljusstyrka och stänga några program. Kom ihåg, kan datorerna överhettas eftersom det gör för många saker samtidigt.

Prova några kylande hårdvara

Hur fixar överhettning datorer. Försök att göra några enkla lösningar.
Hur fixar överhettning datorer. Försök att göra några enkla lösningar.

Prova några kylning hårdvara. Om du använder en bärbar dator, kan du köpa kyldynor att placera under din bärbara dator för att hjälpa till att kyla ner systemet. Du kanske också behöver placera din bärbara dator på ett sätt så att botten är i vinkel ovanför ytan där den är på, vilket skulle leda till bättre luftflöde. Du kan köpa bärbara står för detta ändamål.

Kontrollera om din dator är fortfarande under garanti

Kontrollera om din dator är fortfarande under garanti. Innan du gör något på datorn, försöka se om det fortfarande är under garanti. Om det är, är det bäst att du tar den till tillverkaren så att de kan åtgärda problemet professionellt. Minns att om du försöker öppna höljet på din dator på något sätt, kan garantin bli ogiltig. Därför är det bäst att du tar det först till en professionell innan du försöker göra några åtgärder själv.

Öppna datorns yttre hölje för att se om det är dammigt inuti. Ett av de viktigaste skälen för en dator att överhettas är att dess insidor är dammig, vilket minskar effektiviteten i luftflödet. Du kanske vill öppna datorns hölje och användning lufttryck för att ta bort damm inuti. Tryckluft finns i sprayflaskor byggda speciellt för att ta bort damm i datorer finns i datorbutiker.

Försök att göra några enkla lösningar. Prova några kylning hårdvara.
Försök att göra några enkla lösningar. Prova några kylning hårdvara.

Du bör också kontrollera om datorns inre komponenter är mycket varmt. De bör inte vara alltför varmare än rumstemperatur, om de är, kanske du vill installera kylfläktar i syfte att minska den interna värmen på din dator. Har en professionell göra det åt dig.

Många människor väljer att lämna sina CPU utan ytterhölje, med motiveringen att detta kommer att kyla ner de inre komponenterna. Detta kan fungera för en tid, problemet med detta är dock att komponenterna då kommer att utsättas för damm, som skulle kunna leda till mer allvarliga problem senare.

Kolla programoptioner

Kolla programvara alternativ. Kontrollera datorns tillverkare om de erbjuder programvara som hjälper dig att reglera datorns temperatur och även justera hastigheten på fläktarna. Ett exempel på sådan programvara är SpeedFan, vilket låter dig veta hur varm din dator är.

Där har du det

Där har du det! Dessa är bara några tips som hjälper dig att fixa överhettning datorer. Kom ihåg att om du känner att du inte är en mycket techie person, är det alltid bäst att du tar din dator till en professionell, och studera hur de felsöka problemet. Nästa gång, skulle du kunna göra dina egna reparationer. Lycka till, och hoppas att detta hjälpte dig!