O2e

Hur fixar en Winsock fel

Windows Socket

Windows Socket, populärt kallad WinSock, är en integrerad del av Windows-operativsystemet (t.ex. 9x, NT, 2000, och / eller XP). Det ger dig de nödvändiga konfigurationer så att du lätt kan ansluta till Internet. Ibland kan din WinSock få "fastnar". När det händer får du plötsligt att möta eller uppleva några tekniska problem. En av de vanligaste oregelbundna beteenden som datorn kan stöta på är ett lås upp. Det inträffar vanligtvis när webbläsaren är öppen.

En WinSock fel ofta korrigeras när du starta om datorn

En WinSock fel ofta korrigeras när du startar om datorn. När datorn börjar ladda den vanliga Windows XP-information, fel slut eller senare åtgärdas. De nycklar som blev fastnat rensas ut. Men ibland är en omstart inte tillräckligt för att lösa din dators problem. En WinSock felet kvarstår fortfarande. Om så är fallet, följ dessa steg för att åtgärda slip-up:

  • Starta om datorn. Gör det i "Felsäkert läge". När datorn startar om trycker du på F8. Det borde leda till menyn för boot-metoden. Bland alternativen väljer du "Starta i felsäkert läge med nätverk." Så snart Windows XP börjar att starta upp, tryck på "OK". Det borde föranleda datorn att starta i "Felsäkert Mood".
  • Avsluta alla dina löpande program, men inte din webbläsare. Sedan kolla filerna under "Resurser". Du måste hitta en fil som är märkt "WinSock Fix nedladdning." Den innehåller en länk. Länken tillåter dig att ladda ner "WinSock Fix". Det är ett gratisprogram. Gå till länken och vänta tills filen är helt nedladdning.
  • När du är klar med nedladdningen, kommer du att se en prompt. Du måste ange vad du behöver göra med den nedladdade filen. Välj "Spara fil". Den hämtade filen kommer att automatiskt förvaras i datorns standardplatsen. Det kan vidarebefordras till en av dina stationära mappar eller i "Downloads" i dina "Mina dokument" filer. Du kan också söka efter den nedladdade filen genom att klicka på "Start" till höger på skärmen nedre vänstra hörnet.
  • Förbered dig på att starta om datorn. Gör det i "normalt läge".
  • När du har aktiverat datorn igen, leta efter din nedladdade filen, den "Winsock fix." Sedan dubbelklicka på den. Det gör att du kan installera och därefter kör filen.
  • När säkerheten fönstret visar "kör"-prompten, bara klicka på den. Därefter samtidigt välja "Fix" och "Ja". Det borde öppna WinSock Fix filen och låt din dator att acceptera det också.
  • När installationen är klar, bör fastställandet jobbet har slutförts också. Återigen, välj "OK" så att du kan starta om datorn.

Winsock Fix kan upptäcka din nuvarande operativsystem, släpp din IP-adress, återställa din TCP stack registret och dina Winsock värden, säkerhetskopiera dina registervärden, och byta ut "värdar" fil med en ny standard.


Om datorn inte tillåter du gå på nätet

Hur fixar en winsock fel. Avsluta alla dina löpande program, men inte din webbläsare.
Hur fixar en winsock fel. Avsluta alla dina löpande program, men inte din webbläsare.

Om datorn inte tillåter du gå på nätet, ge inte upp. Du kan alltid använda en annan dator för att ladda ner filen. Sedan spara det till en flash-enhet. Fäst flash-enhet till din dator för att komma åt, köra och installera WinSock Fix-filen. Presto! Ditt problem är löst.