O2e

Hur får man ut en mobiltelefon kontrakt

Har du tecknat någonsin upp för en mobiltelefon kontrakt och sedan räknat ut att det bara inte skulle fungera för dig? Det är en ganska vanligt scenario som vanligtvis slutar med att kunden betalar en stor avgift för "privilegiet" att bryta kontraktet. Men det finns sätt att få ut av ditt avtal utan att förlora en massa pengar! Det kan ta lite arbete, men du kan vanligtvis lyckas få ut av din mobiltelefon kontrakt.

Här är hur man får ut av en mobiltelefon kontrakt:

Hur får man ut en mobiltelefon kontrakt. Klaga hjälp av olika medier.
Hur får man ut en mobiltelefon kontrakt. Klaga hjälp av olika medier.

  1. Ha en anledning. Varför vill du få ut av kontraktet? Förhoppningsvis har du en bra anledning och trodde att du skulle kunna hedra kontraktet. Om inte, kanske detta kommer att vakna du upp till det faktum att kontrakt är bindande! Hursomhelst, hitta en anledning - verklig eller inbillad - och håll dig till det.
  2. Klaga. Upprepade gånger. Ta vad din anledning är för att vilja ut kontraktet - dålig kundservice, ingen täckning hemma, oavsett - och föra den till leverantören uppmärksamhet. Om kundtjänst säger att han eller hon inte kan göra något, be om en handledare. Och hålla ber. Du kan så småningom få någon som har makt att låta dig ur ditt kontrakt och är också trött på din klaga!
  3. Klaga hjälp av olika medier. Fastnar inte att klaga på telefon. Om du verkligen vill få ut av din mobiltelefon kontrakt, skriva e-post, ringa och skriva brev. Brevskrivandet kan vara särskilt effektivt om du kopierar brev till Better Business Bureau eller Federal Trade Commission.
  4. Förbli artig. Skriker brukar inte fungera, och hotbrev kan få dig i trubbel. Fråga istället artigt, men bestämt att släppa ut ditt kontrakt. Säkerhetskopiera din förfrågan med legitima skäl, men inte tillgripa vara elak eller irrationella.
  5. Sälj ditt kontrakt. Det finns webbplatser som få ut av din plan! och Celltrade som ställs upp för just detta ändamål. Människor som är missnöjda med sina kontrakt mobiltelefon kan sälja eller byta för att hitta något som fungerar bättre.
  6. Kontrollera dina användarvillkor. Om en mobiltelefon leverantör har förändrat deras användarvillkor, kan du få ut av ditt avtal utan påföljd. Du måste läsa allt det finstilta som kommer med din faktura, men om du hittar några ändringar, även mindre sådana, kan du få ut av din telefon kontrakt!
  7. Be om en kopia av det undertecknade avtalet. Om du ringer och ber om en kopia av avtalet - låt dem veta att du inte har fått det - mobiltelefon leverantör krävs för att producera en kopia. Om de inte kan, de kan inte hålla dig till mer än ett års kontrakt.
  8. Ändra din plan. Om du inte har alltför mycket tid kvar på din mobiltelefon kontrakt, kan det vara billigare att betala för ett par månader av riktigt grundläggande tjänst i stället betala avslutande känsla. Bli av absolut allt utom de mest grundläggande service och hålla ut under de senaste månaderna.
  9. Betala avgiften. Naturligtvis kan du alltid bara betala uppsägning avgift och göras med hela processen!
  10. Leta efter kryphål. Gå med i militären brukar får du av din mobiltelefon kontrakt! Om din mobiltelefon kontrakt i namn av en minderårig eller någon som har dött, har bolaget en skyldighet att låta dig ur kontraktet.

Som med många saker i livet, är uthållighet är nyckeln till att få ut av din mobiltelefon kontrakt. Prova alla listade metoder och kom ihåg att tänka efter mycket noga innan du skriver ett kontrakt mobiltelefon!