O2e

Hur du vill justera ett bord horisontellt i Microsoft Word

Skapa en tabell i Microsoft Word är snabb och enkel

Skapa en tabell i Microsoft Word är snabbt och enkelt. Det kan emellertid finnas fall som bordets bredd är för smal eller för bred, som skapare av dokumentet kanske inte har använt den automatiska bredd inställningen. Detta kan resultera i en tabell tafatt inställd på dokumentet, med det placerade antingen långt till vänster eller till höger. Dock kan detta problem enkelt fast tack vare de många verktyg som finns i Microsoft Word. Följ stegen i den här artikeln för att ta reda på hur rikta ett bord horisontellt i Microsoft Word kan göras enkelt och snabbt.

  1. Öppna Microsoft Word-dokument med tabellen i fråga. Du måste komma åt Microsoft Word-dokument som innehåller tabellen först och främst. För att göra det, helt enkelt leta efter den i den mapp du tidigare har sparat den i. Klicka bara på Microsoft Word ikon eller titel två gånger för att den ska öppnas.
  2. Öppna ett nytt Microsoft Word-fil om du inte redan har ett. Om du vill öppna ett nytt Microsoft Word-fil, klicka på den gröna Start-knappen finns längst ner till vänster på skärmen. En meny bör dyka upp varefter du kommer att behöva rikta din mus pekaren till Alla program. Om du gör det bör ta en annan meny på skärmen. Leta efter den blå W ikon som representerar programmet Microsoft Word och klicka på den en gång. En ny Microsoft Word-dokument bör nu dras upp på skärmen. Nu ska den nya Microsoft Word-fil innehåller en tabell. Om du vill skapa en genom att klicka på den sjunde fliken, fliken Tabell, som finns på den översta delen av Microsoft Word-dokument. Markera Infoga genom att rikta muspekaren till det. Klicka Tabell på den sekundära menyn som dyker upp. Den Infoga tabell fönster visas på skärmen. Fastställa antalet kolumner och rader och även bordets bredd. Klicka på OK efteråt för en tabell som ska visas på din nya Microsoft Word-dokument.
  3. Konfigurera Visa inställningar att göra i till utskriftslayoutläge. För att göra det klickar du på den tredje fliken, fliken Visa, finns på översta delen av Microsoft Word-dokument. Från menyn som dyker upp, markera objektet Utskriftslayout genom att klicka på det en gång. För att du är på utskriftslayoutläge, kontrollera View ikonerna som finns i det nedre högra hörnet av dokumentet, precis ovanför objektet Draw. Den tredje symbolen, en rektangulär låda med två horisontella linjer i den, bör betonas.
Hur du vill justera ett bord horisontellt i microsoft word. Öppna microsoft word-dokument med tabellen i fråga.
Hur du vill justera ett bord horisontellt i microsoft word. Öppna microsoft word-dokument med tabellen i fråga.

Nu är allt du behöver göra är att rikta muspekaren till den allra första cellen i tabellen. Lägg märke till hur en fyrkantig låda med en pil med fyra huvuden inuti visas när du gör det. Klicka på den här rutan för att markera och välja resten av tabellen. Nu riktar musen till den sjunde fliken, fliken Tabell och klicka på den. Från rullgardinsmenyn markerar du Tabellegenskaper genom att klicka på det en gång. Tabellen Fönstret ska visas på skärmen. Se till att du är på fliken Tabell genom att klicka på det en gång. Gå till avsnittet Justering och välj bland tre val, vänster, mitten eller höger.