O2e

Hur du tillåter fjärranslutningar

Remote Desktop-programmet i Microsoft Windows är en praktisk lösning för människor som behöver komma åt sina datorer, även om de är borta från den. I ett kontor läge medarbetare som lämnar kontoret för flera dagar kan fortfarande komma åt datorn på jobbet för att utföra uppgifter eller förvärva data. Fjärranslutningar kan också att du kan styra din väns dator för att visa den person hur man använder en viss funktion eller ett program. Följ stegen nedan för att tillåta denna typ av anslutning på din dator.

Hur du tillåter fjärranslutningar. Öppna systemegenskaper.
Hur du tillåter fjärranslutningar. Öppna systemegenskaper.

  • Öppna systemegenskaper. På din Windows XP-dator går du till Start-menyn och klicka på Kontrollpanelen genvägen. Fönstret Kontrollpanelen öppnas på skärmen. Leta reda på "System" genväg och sedan dubbelklicka på den. Fönstret Systemegenskaper visas på skärmen.
  • Fjärrinställningar har Fönstret Systemegenskaper flera flikar, som visar inställningen panelen för olika systemkomponenter på datorn. Välj "Remote"-fliken från fönstret Systemegenskaper. Det första avsnittet på panelen kan Fjärrhjälp på datorn. Klicka på fliken Avancerat och sedan placera en bock bredvid "Tillåt att den här datorn fjärrstyrs". I "inbjudningar" i välja antal dagar, timmar eller minuter för den tid som inbjudningarna kommer hålla öppet. Enligt Fjärrskrivbord placera en bock bredvid "Tillåt användare att fjärransluta till den här datorn" alternativet. Vid den nedre delen av Remote panelen, klicka på "Välj fjärranvändare"-knappen och en ny panel visas. På "Användare av fjärrskrivbord" panel kan du lägga användarkonton som ska tillåtas fjärråtkomst datorn från var som helst.
  • Användarkonton. Du kan skapa användarkonton för alla de personer du vill ge fjärråtkomst till. Vem som helst med det registrerade användarnamn och lösenord kan få kontroll över din dator.
  • Säkerhetscenter. Fjärranslutningen kommer inte att vara möjligt om du har Windows-brandväggen inställd att blockera åtkomst utan undantag. Du måste konfigurera brandväggsinställningarna för att tillåta fjärranslutningen. Gå till Kontrollpanelen och välja "Security Center" kategori. I Windows Säkerhetscenter panel gå ner till "Hantera säkerhetsinställningar för:" avsnitt och klicka sedan på Windows-brandväggen alternativet. På Windows-brandväggen panelen väljer fliken "Allmänt" och sedan se till att under "På (rekommenderas)" skall "Tillåt inte undantag" rutan är omarkerad. Klicka på "Undantag"-fliken och sedan gå till "Program och tjänster". I listan ser för "Remote Desktop" programnamnet och klicka sedan i rutan bredvid den för att inkludera programmet i listan över undantag. Klicka på "OK" för att tillämpa ändringarna och stänga panelen.

Din dator är nu inställd för fjärranslutningen

Din dator är nu inställd för fjärranslutningen. För att ansluta till den dator som du vill styra måste du öppna "Anslutning till fjärrskrivbord" program. Du hittar detta genom att gå till "Alla program", Tillbehör "," kommunikation "och slutligen" Anslutning till fjärrskrivbord ". Ange datorns namn i fältet och klicka sedan på Anslut. Använd användarnamn användarkonto och lösenord som skapades för dig och klicka på OK.