O2e

Hur du ställer in sidmarginaler i Microsoft Word

I dagens tider skrivande har flyttats till en helt ny annan nivå

I dagens tider skrivande har flyttats till en helt ny annan nivå. Effektivitet, noggrannhet och presentation är bara några av de många egenskaper som behövs i synnerhet i företag inställningar. Microsoft Office-verktyg har gjort det möjligt att uppnå dessa egenskaper. En av de vanligaste och mest använda Office-filer är Microsoft Word-dokument. Med hjälp av Word, personliga och affärsmässiga användare dra oerhört för den dagliga kommunikationen.

Microsoft Word är en multi-featured ordbehandlare

Hur du ställer in sidmarginaler i microsoft word. Lista med alternativ.
Hur du ställer in sidmarginaler i microsoft word. Lista med alternativ.

Microsoft Word är en multi-featured ordbehandlare. Du kan redigera ditt arbete, använd ordlistan eller synonymordbok, använd text ändringar och ändra sidans layout och marginaler för bättre presentation. Marginalerna är det tomma utrymmet i regionen kanterna på sidan. Detta gör att du kan infoga text eller ens grafik i det utskrivbara området mellan marginalerna. Du kan också lägga sidhuvuden, sidfötter och sidnummer på marginalen om du vill.

Om du vet hur man ställer sidmarginalerna i Microsoft, skapar dokument för personliga eller affärsmässiga medel kommer att bli lätt.

  • Lista med alternativ. Det finns flera sidmarginaler alternativ du kan välja mellan i Microsoft Word. Du kan använda marginaler standardsida eller anpassa dessa till dina behov. Du kan välja att lägga till en bokvikning för ditt arbete, som marginaler för motstående sidor eller lägga till marginaler för bindning.
  • Var att gå. För att ställa in sidmarginalerna i Microsoft Word, bläddra alternativen verktygsfältet. Klicka på "Sidlayout" och välj den logotyp som säger "Marginaler" nedan sin sida ikon. Detta gör att du kan klicka på marginalen som du vill. Med det här alternativet kan du vara flexibel för att skapa dokumentet som du vill att det ska se ut.
  • Lägga till en bok vikning. Om ditt mål är att skapa ett häfte från dokumentet kan du välja att välja en bok faldig marginal. Du kan använda samma alternativ för inbjudningar, program händelse, flygblad eller broschyrer och alla dokument med ett enda centrum vikning. När du är klar ställer in dokument som ett häfte, vara kreativ och infoga text, bilder och andra visuella element för att förbättra presentationen.
  • Ange marginaler för motstående sidor. För dubbelsidiga dokument kan du gå med marginaler att sätta upp dina motstående sidor. Om du vill kan du automatiskt öka marginalen bredd eller använd fästmarginaler bör extra utrymme för bindning behövs.
  • Använda marginaler för bindning. När du skapar ditt dokument kommer du oftast har mer text än du tänker att den ska ha. Som idéer flöde lätt som verktyg, få allt att fungera smidigt om du fortfarande behöver lägga extra utrymme på sidan eller övre marginalen på dokumentet du vill binda. Detta alternativ kommer att bidra garantera att det inte kommer att bli täckta under bindande processen.


Vid fastställandet av sidmarginalerna i Microsoft-dokument kan du definiera egna marginalinställningar. För att göra det klickar du bara på "Marginaler" och klicka sedan på "Anpassade marginaler" och sedan definiera Överkant, Nederkant, Vänster och höger marginal genom att ange nya värden i sina respektive lådor. Dessa är användarvänliga alternativ, och om du inte är bekant med det kan du alltid klicka på knappen "Hjälp" finns i varje handling du väljer.