O2e

Hur du ställer in punkter per tum i Publisher

Microsoft Publisher är en kommersiell programvara tillverkad av Microsoft, det största Computer Corporation i världen. Publisher är ett DTP program som liknar Adobes InDesign även InDesign är mycket mer invecklad och erbjuder hundratals och fler funktioner. Det räcker med att säga att Microsoft Publisher är enklare och användarvänliga som betoningen ligger mer på sidan layout och design på ett enklare sätt. Den har olika mallar för ett antal medier skulle göras i liknande broschyrer, affischer, kort, certifikat och så vidare.

Eftersom Microsoft Publisher är tänkt att publiceras eller skrivas

Hur du ställer in punkter per tum i publisher. Öppna ditt exemplar av microsoft publisher.
Hur du ställer in punkter per tum i publisher. Öppna ditt exemplar av microsoft publisher.

Eftersom Microsoft Publisher är tänkt att publiceras eller skrivas ut, är det viktigt att ställa in DPI eller punkter per tum inställningar innan ha filen skrivs ut. DPI är ett mått på den rumsliga utskrift eller hur många punkter finns (video punkttäthet) i ett visst område. DPI nummer kan också relateras till bildupplösning på ett sätt att ju högre DPI nummer kan du vara säker på att de tryckta medierna kommer att vara av högre utskriftskvalitet. Det vill säga, ju högre DPI-värde, desto bättre upplösning, och ju högre filstorleken.

Denna artikel kommer att lära dig hur du ställer in punkter per tum i Microsoft Publisher.

Notera dock att processen kan variera beroende på vilken version av Publisher som du har installerat i din dator. Eftersom Publisher är endast tillgänglig i Microsoft datorer, behöver du inte oroa dig för Macintosh-datorer. Den version som används i denna handledning är Microsoft Publisher 2007.

  • Öppna ditt exemplar av Microsoft Publisher. Från genvägen på skrivbordet eller startmenyn, dubbelklicka på Microsoft Publisher ikonen. Öppna en fil som du vill redigera eller skapa en ny fil. Det är bäst att öppna en föregående fil så att du kan kontrollera hur de nya teckensnittsinställningar skulle se ut när du har ändrat den.
  • Klicka på "File" i menyraden. En undermeny visas och klicka på Skriv ut. För enklare åtkomst kan du klicka Ctrl + P genvägen för Skrivarinställningar.
  • T han skrivare dialogruta visas. Under "Kortkommandon för utskrifter" fliken, sväva på "Utskriftskvalitet."
  • Välj den DPI kvalitet du vill Det finns 3 tillgängliga dpi kvaliteter i Microsoft Publisher -. Snabb Utkast, Normal och bästa. Snabb utkast har en låg DPI räknas, har normal genomsnitt och bäst har den högsta DPI räknas. Välj beroende inställningar du vill ha. Egentligen behöver du inte alltid vill ha en hög DPI räknas när du skriver ut filen. Om du bara skriver ut utkast kopior, är det bäst att sänka DPI räkna att spara på bläck. Men om du behöver den faktiska utskriftsmaterial är det bäst att öka DPI. För andra fall bara använda den normala dpi.
  • Klicka på "OK". Om du redan avslutat inmatningen utskriftskvalitet och om det finns några ytterligare korrigeringar som behövs, du klickar på "OK". Detta kommer automatiskt spara inställningarna och stänga rutan skrivarens dialogruta.
  • Klicka "Skriv ut" om du vill att din fil skrivs ut. Låt skrivare som är ansluten till datorn och påslagen. Fyll skrivaren med papper som behövs för utskriftsmaterial.


Du har nu lyckats ställa DPI inställningar för dig fil. Processen är egentligen mycket enkelt, så förhoppningen är att inga oklarheter gick omkring.