O2e

Hur du ställer in en Mac för att logga ut automatiskt

Om du är ny på fiffiga Mac-datorer, eller ens om du är en erfaren användare kan du ha svårt att hitta där du kan ändra inställningarna för att logga ut automatiskt. I verkligheten inställningarna automatiskt att logga ut är inte svåra att hitta.

Medan du är på skrivbordet skärmen

Hur du ställer in en mac för att logga ut automatiskt. Medan du är på skrivbordet skärmen.
Hur du ställer in en mac för att logga ut automatiskt. Medan du är på skrivbordet skärmen.

Medan du är på skrivbordet skärmen, dra musen till menyraden högst upp på skärmen. Klicka sedan på Apple-ikonen och välj alternativet Inställningar System. Det är där inställningarna för att logga ut automatiskt gömmer. Om du inte har ändrat Program setup i din docka sedan du köpte din Mac kan du bege dig också till bryggan och klicka på den grå ikonen med växlarna, det är Systeminställningar ikonen och ett annat sätt att gå till loggen off inställningar.

När Systeminställningar skärmen dyker upp

När Systeminställningar skärmen dyker upp, chef över till säkerhetsrådet ikonen och klicka på den. Om du har svårt att hitta denna ikon, titta i den första raden i preferenser, dina personliga inställningar. Security-ikonen bilden är ett hus med en locker uppringd framför sig, måste du klicka på den här för att ändra din logg off.

När du klickar på denna ikon kommer du att tas till en ny skärm som har att göra med säkerheten i din Mac-dator. Det finns tre flikar att välja mellan: Allmänt, FileVault och brandvägg. Om du inte har varit på den här skärmen innan, den flik du ska vara på på fliken Allmänt. Här inne kommer du att finna att de flesta av de alternativ som finns för dig är nedtonade, inklusive en som automatiskt loggar du ut. Anledningen till detta är att datorn har låst dessa alternativ för din egen säkerhet.

När systeminställningar skärmen dyker upp. Efter lösenordet skärmen stängs.
När systeminställningar skärmen dyker upp. Efter lösenordet skärmen stängs.

Längst ner till vänster i fönstret finns en liten gul lås pad, klicka på bilden. Ett nytt fönster kommer att visas och kommer att be om ditt användarnamn och lösenord. Gå vidare och mata in informationen om rutorna och klicka på OK. Detta kommer att hjälpa dig att ändra loggen off.

Efter lösenordet skärmen stängs

Efter lösenordet skärmen stängs alternativen blir tillgängliga för dig att ändra dina inställningar så att du kan logga ut automatiskt. Alternativet vi söker ändra är i detta parti av alternativ. Leta efter en som säger "Logga ut efter 00 minuters inaktivitet." Där du ser 00 måste du skriva in hur många minuter efter vilken du vill att datorn ska logga av dig.

När du är klar

När du är klar klickar du på låset pad igen för att låsa alternativen, och du är redo! Protokollet automatiskt logga ut faktiskt börja räkna när datorn har varit inaktiv en stund. Också hålla i minnet att vissa program som du kan ha öppna kan stoppa loggning av processen.