O2e

Hur du skyddar dig från IT - relaterad brottslighet

Tänk så här: du får ett textmeddelande till din mobiltelefon om att du har vunnit en stor summa i en tävling / lotteri oavgjort. Du blir då ombedd att ringa ett nummer för att påstås hävda din monetära oväntade. Detta är början på en lång och smutsig IT-relaterad brottslighet berättelse som råder i dagens värld av textning, tweets, privata meddelanden, online shopping och transaktioner online bank. Om du inte kan hålla från att använda din dator för online transaktioner och kommunikation, kan man lika gärna göra ditt darndest bästa för att skydda dig från att bli ett offer för cyber brott.

Här är några sätt att bo utanför radarn:

  • Aldrig lämna ut personlig information som har att göra med pengar frågor. Detta är vad dessa tjuvar vill! Även om du tror att du avslöjar information via privata meddelanden, gör vad du så säker på att personen du kommunicerar med är verkligen din bästa vän? För allt du vet, hade din bästa väns konto redan infiltrerat och du har redan offer! Så säkra din information och hålla den offline, särskilt på sociala nätverkssajter.
  • Gå inte in i en webbplats som inte är bekant för dig. Detta oftast börjar med ett mail. I det e-postmeddelande du ombeds att klicka på en länk för att landa på en webbsida. Till exempel när du får instruktioner att kontrollera status för din jobbansökan, måste du undvika att klicka på länken för att det är lättare att göra från din slut. Välj säkerhet. Kopiera och klistra in länken i din webbläsare. Om det är en legitim webbsida, ser du några trasiga länkar, felstavade ord och tvivelaktiga domännamn. Läs alla tecken att kontrollera att det är ren.
  • Sträva efter komplicerade lösenord. Du måste göra en insats för att skapa lösenord som är svåra att bryta eller gissa. Använd inte födelsedagar, bröllopsdagar och andra viktiga datum som hackare kan lätt gissa. Välj komplexa alfanumeriska och skiftlägeskänsliga kombinationer som du tror skulle vara lätt för dig att komma ihåg eller memorera men skulle vara raka motsatsen till de som begår Internetbrottslighet.
  • Ändra lösenord då och då. Varje halvår på den mest skulle vara bra!
  • Ge inte en anledning till IT-relaterad brottslighet infiltratörer för att komma efter dig. Ibland offer för IT-relaterade brott frågade offer. Dessa människor visar upp sina smycken, båtar, bilar, hem och foton semester över hela Internet. Detta är som att fastställa smulor för myror att följa. Om du vill vara fri från IT-relaterade brott, inte stoltsera inte din förmögenhet. Lämna inte ett spår. Ge inte ett skäl för dessa människor att komma efter dig.
  • Vet dina begränsningar. Varför göra en sexfilm? Varför ska du ha en sträng bikini? Varför lägga dessa online? Cyber ​​brott täcker allt från identitetsstöld till pornografi. Om du inte vill att hela världen ska veta hur du fick det på med en kille från ditt förflutna, måste du ta ställning mot att utnyttjas på detta sätt. Säg "Nej" när frågan om en sexfilm kommer upp även för privat bruk. När du gör slut med någon, kommer att sex tape hamna på Internet. Likaså och om du respekterar dig själv, kommer du ställa begränsningar om vad som händer på sidan av dina sociala nätverk konton.
  • Vara sparsmakad om att vilja ögongloben någon du träffat online. Om du får frågan av någon att möta upp efter en tid chatta på nätet, sova på det innan de accepterar ett "öga". En eyeball möter någon för första gången efter att ha online-kompisar eller chat kompisar. Om du vill driva igenom med ögongloben och du är kvinna, måste du välja en plats där det finns massor av människor runt som en restaurang eller park. Göra det under dagen, och se till att du är bekant med platsen. Låt barer och klubbar för gruppen datum där du kan få din egen uppsättning av vänner för att hålla dig skyddad: det finns styrka i antal, kom ihåg det.


Motstå frestelsen att vara mycket öppen om ditt liv

Hur du skyddar dig från IT - relaterad brottslighet. Aldrig lämna ut personlig information som har att göra med pengar frågor.
Hur du skyddar dig från IT - relaterad brottslighet. Aldrig lämna ut personlig information som har att göra med pengar frågor.

Motstå frestelsen att vara mycket öppen om ditt liv. Du förtjänar lite integritet och skydd, men det kommer inte att ske utan ert samarbete. Zip det och hålla det låst!