O2e

Hur du skannar ett dokument för grafiskt ändamål

Behöver du skanna ett dokument för grafiskt ändamål

Behöver du skanna ett dokument för tryck? Tja, kan processen vara mycket komplicerad. Förhoppningsvis kan dessa steg hjälpa dig att räkna ut saker utan den vanliga förvirringen. Här är stegen:

  1. Spoiler alert: De steg som beskrivs här är avsedd att hjälpa dig scanna ett ensidigt dokument för tryck med en flatbäddsskanner. Om ditt krav är flera sidor och du kommer att använda en annan typ av skanner, vänligen referera till andra online-referenser.
  2. Innan du börjar skanna, vet utskriftskvalitet som du önskar för din slutliga materialet. Om detta är ett litet projekt och du bara avser att tillverka kopior med din laserskrivare hemma, kan du gå till en lägre utskriftskvalitet. Det är förmodligen ungefär 75 linjer per tum (eller, LPI). Å andra sidan, om du behöver för att producera den med hjälp av en professionell press, förbättra eller dubbla din utskriftskvaliteten. Om 150 LPI är redan acceptabelt. Om du redan är överväldigade av detta, oroa dig inte mycket. Läs på och saker kan lösas ordentligt senare.
  3. För att komma åt din scanning programvara, öppna datorn som är kopplad till skannern.
  4. När programvaran är aktiverad instruktioner kommer att visas. Följ dem och försiktigt sätta ditt dokument på din skanner. Sedan, på datorns fönster, bör du se en förhandsvisning knappen. Klicka på den för att få en förhandsgranskning av dokumentet.
  5. När du uppmanas börja välja kanterna på dokumentet. Du kan använda förhandsgranskningen som din guide.
  6. I skanningsalternativen, inte röra eller bråka med knapparna som styr ljusstyrka och / eller kontrast. Du kan behöva en separat fotoredigeringsprogram för att bättre hantera ditt material. Du bör ha gjort det innan du bestämde dig för att skanna bilden. Om inte, vänta bara tills du får se resultatet sedan ompröva dina alternativ.
  7. Justera inställningen om materialet ska skrivas ut i svartvitt. Om skannern är också inställd i svart och vitt, blir filen mindre och du kan vara säker på en kvalitet svart och vitt tryck, alltför.
  8. Att använda "skanna-till-size"-knappen, tänk på lämplig storlek för dokumentet. Om din trycksaker är nära till storleken på din ursprungliga material, ange den faktiska storleken på ditt dokument. Justeringar kommer att ske automatiskt. Om du tryckt material är helt annorlunda från storleken på din ursprungliga materialet, ändra utskriftskvaliteten. Om du ska skriva ut med en laserskrivare, dubbla LPI att uppskatta DPI beloppet för din bild. Så, om du använder en laserskrivare, det är 75 LPI. Då bör DPI vara 150. Nu, om du bara använder den högsta DPI beloppet i inställningen tänkande av bättre kvalitet, det finns en nackdel med det. Först blir din fil riktigt tungt och din utskrift tid blir riktigt lång. För att vara säker, eftersom din skrivare för den ideala DPI beloppet innan du skannar.

Hur du skannar ett dokument för grafiskt ändamål. Innan du börjar skanna.
Hur du skannar ett dokument för grafiskt ändamål. Innan du börjar skanna.

Efter att du har justerat inställningarna, tryck på "scan" och sedan spara. Du har din skannade bilden klar för utskrift.