O2e

Hur du öka din webbplats rankning sökmotor

De flesta webbplatser får ungefär 70 till 80 procent av trafiken från sökmotorerna. Som det är, sökmotorer är förmodligen de bästa källorna till trafik och remisser du kan få. Därför är e-handelsföretag och företag med hemsidor ofta har sina webbplatser optimerade för sökmotorer.

Professionella optimerare för sökmotorer eller SEO-leverantörer använder olika metoder för att öka en webbplats rankning sökmotor. Främst av dessa är förbättringar i Google PageRank och ökad synlighet från externa webbplatser genom korrekt länkning. Här är några tips på hur man kan öka din webbplats rankning i relevanta sökfrågor.

Använd relevanta sökord. Sökresultat varierar

Använd relevanta sökord. Sökresultat varierar, beroende på den använda nyckelordet. Därför, om du vill att din webbplats att rankas bra i ett visst ämne, så ska du se till att använda tillräckligt av dessa sökord på din webbplats titel, metataggar, och kroppen. Detta betyder inte att du ska stoppa din webbplats med tusentals dessa sökord, eftersom detta är dålig SEO och sökmotorer kommer bara straffa dig för sökord fyllning. Istället offentliggöra relevant innehåll, och gör liberal användning av de sökord du vill ranka högt för. Du kan också använda besläktade ord för att förbättra kvaliteten på innehållet.

Hur du öka din webbplats rankning sökmotor. Använd relevanta sökord.
Hur du öka din webbplats rankning sökmotor. Använd relevanta sökord.

Få relevanta inlänkar. Annan grundläggande SEO begrepp är länka strategi. Google beräknar antalet inkommande länkar som en del av sin PageRank algoritm. Ju fler webbplatser som länkar till din webbplats, desto större är chansen att du får till framsidan med relevanta frågor. Däremot är det viktigt att använda rätt ankare text när du länkar till din webbplats. De flesta människor är bekanta med "klicka här" som ankare text, men det är riktigt dålig SEO. Istället ber folk att länka till dig med dina relevanta sökord. Om du säljer bärbara batterier, till exempel, då externa webbplatser bör länka till din webbsida använder "bärbara batterier" eller "batterier" som ankare text.

Du kan få länkar från andra webbplatser genom att köpa textlänkar, alltför. Detta är ett diffust proposition, men eftersom Google föredrar länkar vara naturligt, och inte kommersiell.

Skicka in din webbplats till kataloger. Människor skapade Webbkataloger såsom dmoz.org anses av sökmotorer som veritabla källor av kvalitet länkar, på grund av den mänskliga faktorn redaktör. Skicka in din webbplats för granskning och inkluderande, och detta skulle vara en bra källa för inkommande länkar.

Håll innehåll färskt

Använd relevanta sökord. Sökresultat varierar. Få relevanta inlänkar.
Använd relevanta sökord. Sökresultat varierar. Få relevanta inlänkar.

Håll innehållet färskt. Google och andra sökmotorer också använda färskhet faktor vid bedömningen av om en webbplats ska visas överst i sökresultaten. Det är därför som bloggar har varit populärt sätt att optimera webbplatser för sökning. Om din webbplats har statiskt, inaktuella innehåll, då är det troligt att Google kommer att stöta ner några leden eller sidor. Därför är det en bra idé att lägga upp eller ändra webbplatsens text minst en gång i månaden.

Håll borta från dåliga länkar och dålig innehåll. Sökmotorer ger hårda straff till webbplatser som innehåller virus och malware, och de som betraktas som skräppost. Styra klart från att länka till webbplatser som främjar piratkopiering, barnpornografi, hacka, och liknande.

Att se din webbplats på toppen av en sökmotor resultat sidan är en verkligt givande erfarenhet. Det är inte så lätt på grund av eventuell konkurrens med andra webbplatser. Och när du väl är där är det fortfarande en kamp för att hålla din webbplats högst upp. Men om du håller din webbplats optimerad, fräsch och i bra länk stadsdelar, kan du vara säker på att stanna i toppen.