O2e

Hur du marknadsför din hemsida - En nybörjarguide

Dessa dagar nästan alla företag - stora som små, eller ens en oberoende leverantör, har en hemsida. Så, betyder att en hel del konkurrens mot dig som du försöker hitta kunder ute på Internet. Som ett resultat, måste du se till sätt att göra din hemsida står ut från de andra. Här är några metoder som du kan använda för att göra just det:

Steg 1

Sökmotorer och SEO. Först och främst måste du för folk att veta att du finns. Så får din webbplats anges på de mest populära sökmotorer där ute - Yahoo, Google, MSN, och så vidare. Du kan gå till webbplatsen individuellt för att göra detta, eller så kan du gå till Submitexpress att göra dem alla samtidigt. Du vill att din webbplats för att vara SEO - det är, sökmotoroptimerad. På så sätt, om någon går efter vad det är du gör, kommer din hemsida att vara bland de listor som de får. Det finns många komponenter att ha en korrekt SEO'd webbplats, men följande grunderna kommer att komma igång.

Tags. Se till att du inkluderar en metatagg i din hemsida header. De viktigaste är titel, nyckelord och beskrivning. Dessa taggar gör det lättare för sökmotorer att indexera och rangordna din webbplats.

  • Nyckelord. Längs samma linjer, lägga massor av sökord i din header och i första stycket i brödtexten. Också innehålla massor av dina sökord i dina länkar.
  • Länkar. Länka din webbplats med andra liknande sajter hjälper till med sökmotorer mycket. Kontakta de webbansvariga för liknande webbplatser och fråga dem om de är intresserade av att byta länkar med dig. Eftersom de vill att deras webbplats ska optimeras också, kommer de överens antagligen. Till exempel, om du är en fastighetsmäklare, se om att länka din webbplats med hemsidan för städer i ditt område samt med platserna för andra fastighetsmäklare.

Steg 2

Hur du marknadsför din hemsida - En nybörjarguide. Sökmotorer och SEO.
Hur du marknadsför din hemsida - En nybörjarguide. Sökmotorer och SEO.

Webbplats kataloger. Det finns också alla typer av kataloger på internet, inklusive sökmotorer kataloger (Yahoo, MSN, etc.) och mer specialiserade sådana. Skicka in din webbplats för att så många som möjligt. De flesta är gratis att lista med, men andra tar ut en liten avgift. Många av de betalda kataloger tenderar att vara av högre kvalitet och därmed sökmotorer värderar sina länkar mer, så det är en bra idé att lista dem. Några av de bättre kataloger inkluderar Goguides , maxlinks och Rankdir .

Steg 3

Blogg. Ett av de mer effektiva sätt att locka besökare till din webbplats är att starta och underhålla en blogg. Blogga om vad det är du gör, och vara säker på att skicka till den regelbundet. En enkel sak som som kan generera en hel del träffar på din webbplats. Du kan starta en gratis blogg på Blogger .

Steg 4

Artikel marknadsföring. Ett annat bra sätt att sprida ordet om din webbplats är att skriva och distribuera artiklar relaterade till din bransch. Är du en författare? Försök att skriva några artiklar eller noveller eller ens filmrecensioner och få dem publiceras på andra webbplatser. Är du en arkitekt eller ingenjör? Försök att få vissa jobb du har gjort noterade på professionella webbplatser som talar om nya projekt av anmärkning. Eller, kanske skriva några artiklar om projekt i ditt område. Även om de inte är om projekt du har gjort, det ska få ditt namn där ute. Du kommer också att få dig känd som en expert inom ditt område, så att folk kommer att vara mer benägna att komma letar efter dina tjänster eftersom de litar på dig. Du kan ge en direkt länk tillbaka till din webbplats i författarens rutorna i slutet av dina artiklar. Ett mycket kostnadseffektivt sätt att allmänt distribuera dina artiklar är att använda Isnare , som skickar dina artiklar till hundratals katalog plats för ca 5€.

Steg 5

Steg 1. Webbplats kataloger.
Steg 1. Webbplats kataloger.

Videos. Också, tycker om att göra en PR-video. Du kan antingen göra en själv, eller anlita ett företag för att skapa en. Helt enkelt genom att lägga ut den på några av de fria sajter som YouTube, kan du skapa enorma intresse för dig och ditt företag. Du kan också skapa en viral video, vilket är en kort video som du kan bifoga till ett e-postmeddelande och skicka ut till potentiella kunder. Det kallas en viral video eftersom det lätt kan spridas genom att skicka det vidare till andra.

Steg 6

Offline marknadsföring. Det finns också saker som du kan göra i den verkliga världen för att marknadsföra din webbplats. Till exempel, kan du skriva ut upp flygblad om din webbplats och ge ut dem eller lägga dem på biblioteket, bokhandeln, kaféer och andra offentliga platser. Du bör definitivt få några visitkort som gjorts samt för att de är ett sådant enkelt sätt att sprida ordet om vad du gör (samt dina kontaktuppgifter.) Du vet aldrig när du kommer att stöta på en potentiell kund eller kund, så har ett visitkort med dig hela tiden.


Med massor av tålamod och uthållighet, kommer din webbplats att rankas av de stora sökmotorerna och folk kommer att börja besöka din webbplats. Nu måste du ge dem en meningsfull erfarenhet och leverera god service och de kommer tillbaka. De kommer också att få fler kunder för dig genom att berätta för sina vänner om din stora webbplats.