O2e

Hur du laddar upp en databas till en webbserver

Sedan införandet av Web 2,0 vi har sett fler och fler interaktiva webbplatser på Internet. Besökare kan nu vara en del av webbplatsen genom att bli medlemmar, vilket ger dem möjlighet att interagera med data och program på webbplatsen. Webbsidor är nu mer dynamisk än de statiska sidor vi brukade se. Sidorna har nu blivit intressant komplex med införandet av flash-baserade prylar och grafik. Webbsidor kan skapas i farten utan att störa tingens ordning på den aktuella sidan. Interaktiviteten på hemsidan är möjligt genom att ladda upp en databas till webbservern. De verktyg och applikationer som avses kommer att hjälpa besökare eller medlemmar att få tillgång till databasen och göra sina egna bidrag till webbplatsen.

  • Skaffa ett konto webbhotell. Det finns flera webbhotell företag på Internet. Du kan bläddra genom de tjänster och priser som erbjuds av varje företag och jämföra dem senare. Du kan välja att gå med ett webbhotell som erbjuder låga priser, men de kanske inte har de tjänster du behöver. För att få tillförlitliga tjänster och support ska du välja en av de bästa webbhotell företag som godaddy.com. Ansök om webbhotell och betala de avgifter som krävs. Du kan skapa din egen inloggningsuppgifter för ditt konto.
  • Ställ in databas. Du måste ställa in en server databas för din webbplats innan du kan ladda upp något i den. Gå till ditt webbhotell webbplats och sedan klicka på "Mitt konto" längst upp på skärmen. Ange ditt kundnummer eller inloggningsnamn och ange ditt lösenord för att logga in på ditt konto. Enligt produkter sektionen väljer webbhotell alternativet. Klicka på knappen Kör på det konto som du vill ställa in en databas. När du kommer till Hosting Control Center lokalisera Databaser avsnittet. Välj vilken typ av databas du behöver som MySQL och klicka på ikonen bredvid den. Välj Skapa databas, konfigurera inställningarna och skapa detaljer databas inloggningsuppgifter. Klicka på OK när du är klar med inställningarna.
  • Överför databas. Du kan nu ladda upp en SQL-fil till din databas. Om du fortfarande är inloggad på ditt konto Manager väljer webbhotell under Produkter avsnittet. Markera Starta bredvid det konto som du kommer att ladda upp databasen på. Enligt Databaser avsnittet klicka på MySQL alternativet och välj sedan Öppna Manager-knappen. Använd din inloggningsinformation få tillgång till din databas. Välj den databas du skapade för att hålla data och klicka sedan på SQL-knappen. Välj Importera filer fliken och klicka sedan på Bläddra möjlighet att leta efter SQL-fil på din dator. Klicka på Go-knappen för att börja importera data i databasen på din webbserver.

Hur du laddar upp en databas till en webbserver. Skaffa ett konto webbhotell.
Hur du laddar upp en databas till en webbserver. Skaffa ett konto webbhotell.

Webbservern tillhandahåller de verktyg och program som du behöver för att hantera dina databaser. Besökarna på din webbplats kan nu interagera med din webbplats och artiklar tillgång.