O2e

Hur du justerar Uverse bildformat (hd inställningar)

Uverse ger god service när det gäller TV-tittande i orörda HD-format. Men ibland uppstår problem när din TV ger en skev bild. Den omedelbara lösningen är att justera Uverse bildformat eller HD-inställningar. Här är hur man gör det.

Hur du justerar uverse bildformat (hd inställningar). Kontrollera om det blå HD lyser.
Hur du justerar uverse bildformat (hd inställningar). Kontrollera om det blå HD lyser.

  • Kontrollera om det blå HD lyser. Om du är prenumerant av HD-tjänst Uverse, så har du förmodligen vet att kanalerna startar från 1000 och gå upp därifrån. Ibland är problemet, fyller bilden inte upp TV-skärmen. Det kan vara placerad mer åt vänster, höger, övre, eller bottnen. När detta händer måste du kontrollera med Uverse låda av din AT & T set eller DVR. Det finns tre typer av ljus. Så snart du ansluter TV: n och Uverse rutan går den gröna lampan på. Det låter dig veta att Uverse lådan fungerar. När du ska använda hi-def-kanaler, det är den tid då det blå ljuset tänds. Den röda lampan går bara när du spelar in. Se till att den blå HD lyser. Om det inte är, behöver du verkligen justera inställningarna bildförhållande.
  • Använd Uverse fjärrkontrollen för att navigera genom systeminställningar. Innan du gör något, se till att allt är på första TV: n, och den Uverse rutan. Få Uverse fjärrkontroll. Gå till "Meny". Med hjälp av nedpilen, navigera tills du kommer till "Alternativ". Navigera igen tills du kommer till "Systeminställningar" eller "Alternativ i systeminstallationsprogrammet". Välj "Bildförhållande". Kom ihåg att när du väljer en inställning, tryck "OK" som ligger i mitten av pilarna.
  • Ändra inställningar bildförhållande. När du har valt "Bildformat" du bara måste ta bort kulan som är mest sannolikt inställd på 4:3 eller wide screen val genom att välja 780 eller 1080. Välj "Fortsätt" och sedan välja "Starta testet."
  • Vänta på start testet. Starten Testet vanligtvis varar i 5 sekunder. Det kommer förvränga bilden. Då en meny verkar frågar om du vill behålla de aktuella inställningarna eller återgå till den tidigare inställningen. Välj "Behåll inställningar" och klicka sedan på "OK". Detta bör göra det möjligt din blå HD ljus för att slå på. Om frågan om att hålla de nya inställningarna eller inte inte dyka upp, din TV kanske inte stöder HD inställningar. Vad kommer att hända är dina inställningar automatiskt återgår till den ursprungliga.


En annan snabbare lösning för att göra bilderna fylla skärmen lika är att använda "Zoom"-knappen. Det är i det nedre vänstra hörnet på Uverse fjärrkontroll.
Sĺ du om att njuta av en lugn dag att titta på dina favoritprogram på HD-. Det ska bli spännande och roligt, eller hur? Det enda problemet är, din TV visar bilder som inte ens fyller upp skärmen lika. Du behöver inte flippa ut. Följ bara dessa steg troget och din tv-tittandet kommer att återställas till sin kvalitet HD-format på nolltid.