O2e

Hur du hittar och ta bort spionprogram

Varje malware kan vara så destruktiv som ni kan föreställa

Varje malware kan vara så destruktiv som ni kan föreställa er. Den värsta av alla spywares, till exempel, kan spåra allt du gör i din dator, från de knappar du tryckt på de webbplatser som du besökt. Att ha spywares är inte bara ett hot mot din integritet, men det kan vara ett hot mot ditt rykte också. Information som spywares kan få är potentiellt kapabla att råna bort pengar från ditt kreditkort eller använda dina konton i skadliga syften. Det är därför lokalisera och ta bort spionprogram är en färdighet som varje dator ägare bör veta.

Spywares kan lokaliseras och tas bort genom att installera en pålitlig anti-spyware program, avinstallera misstänkta filer, eller gör dessa manuellt. Nedan beskrivs de steg att följa när lokalisera och ta bort spionprogram:

Hur du hittar och ta bort spionprogram. Installera en pålitlig anti-spyware program.
Hur du hittar och ta bort spionprogram. Installera en pålitlig anti-spyware program.
  • Steg 1. Installera en pålitlig anti-spyware program. Se till att du har den senaste versionen. Starta om datorn efter installation av programmet. Kör det till ordentligt söka igenom datorn för alla spionprogram. Ansökan kommer att hitta och ta bort de erkända spywares för dig. Med hjälp av ett anti-spyware program är det enklaste valet. Men det kanske inte är det bästa valet speciellt för svårt att få bort och nyare spywares. Alltid anser också att dessa program bara erkänna spionprogram som finns i deras databas. Spywares som inte ingår i deras lista kommer att avfärdas som en säker program.
  • Steg 2. Stäng alla program som inte är nödvändiga för att köras i bakgrunden. Utgå från scanning vad som finns i aktivitetsfältet. Högerklicka ikoner som verkar främmande och onödigt. Om du är osäker, kontrollera programmet på Internet och se om det är säkert. Spywareremove och liknande webbplatser har en bred databas med information om spywares och deras identifierade alias. Gå till Aktivitetsfältet också genom att trycka CTRL + ALT + DEL. Gå till "Processer"-fliken och leta efter misstänkta applikationer. Vara mycket misstänksam mot processer som slutar med "EXE". Dessa är körbara filer. Om du är osäker på ett visst program, kontrollera Internet igen. Avsluta ett säkert program som svchost.exe kan automatiskt stänga av datorn.
  • Steg 3. Avinstallera misstänkta program från Lägg till / ta bort program. Klicka på "Start" och sedan "Kontrollpanelen". Gå till Lägg till / ta bort program. Här kommer du att se installerade program i din dator. Kontrollera om det finns misstänkta program. Återigen använder Internet för att dubbelkolla äktheten och säkerheten av ett program innan du avinstallerar den. Klicka på "Ändra / Ta bort"-knappen, som dyker upp när programmet väljs. När du klickar på denna knapp avinstallera programmet.
  • Steg 4. Starta om datorn. Spywares du har tagit bort kan fortfarande vara aktiv. Om datorn inte ladda upp som det brukade, då bättre att vara misstänksam. Datorn måste lida ett spionprogram attack. Om så är fallet, måste du ta bort de återstående filerna i dessa spywares som du redan har avinstallerat.

Spywares sparar brukar sig i C: \ eller enhetens "Windows" eller "Program"-mappen. Ta bort alla filer och mappar som är associerade till de borttagna spyware-program. Fokus på filer med exe. Sök på nätet för deras rykte innan du tar bort filerna. En av dem kan vara en viktig del av datorns normala funktion. Dessa filer kan verka misstänksam, men du kan lämna dem i deras mapp: pagefile.sys, NTLDR, NTDETECT.com, Msdos.sys. Io.sys, CONFIG.SYS. Bootlog.txt, boot.ini. och autotexec.bat.