O2e

Hur du gör din egen dubbel - CD / DVD ärmar

Det är inget fel med att ha så många skivor som CD-och DVD-speciellt om du älskar att lagra filer som kan spelas upp på CD / DVD-spelare eller om du är förtjust i att samla in musik album och DVD-filmer. Men att ha så många skivor, och även med inte så många skivor för den delen, medför ett behov av att skydda dina skivor samt de data som lagras i dem genom att hålla dem i CD / DVD ärmar.

Köpa hylsor för dina skivor kommer säkert att kosta dig pengar

Köpa hylsor för dina skivor kommer säkert att kosta dig pengar. Föreställ behovet att köpa hundratals ärmar om du har hundratals skivor. Det är en stor sak som du kan anpassa de skyddande ärmar för din CD och DVD utan att behöva dra ut en stor summa pengar från din plånbok. Genom att veta hur man gör dina egna dubbel CD / DVD ärmar, kan du sätta verkligen en personlig touch inte bara dina skivor utan även hela din samling.

Det enda du behöver är en dator, en grafisk design program, önskad pappersstorlek och en skrivare. Börja med att förbereda allt så att det blir enkelt och snabbt för dig att göra det här projektet.

Hur du gör din egen dubbel - CD / DVD ärmar. På grafisk design program.
Hur du gör din egen dubbel - CD / DVD ärmar. På grafisk design program.
  • På grafisk design program, ställa in storleken på den sida som det papper som du redan har. Standarden storleken på en stående papper som är 8 1/2 inches med 11 inches, kommer att göra. Använd någon grafisk design för att göra din ärm. Du kommer att behöva verktyg som låter dig rita linjer. Hålla en 1 3/4 tum marginal till vänster om linjen. Som kan dras med början från toppen av sidan och slutar på den undre delen av sidan. Rita ett annat streck 1 3/4 inches från höger. Använd en färg för linjen, förutsatt att detta inte är en mörk färg. Med hjälp av en ljus färg kommer att bidra till att undvika några spår av märket efter utskrift. Rita en annan linje som är 1 5/8 inches bort toppen av sidan. För ned på sidan, rita en linje som är 4 3/4 bort från den.
  • I grund och botten, bildade man en låda som kommer att fungera som hylsan på skivan. Du kan lägga till element som bilder och texter i lådan. Det beror på vad du föredrar att använda den grafiska designen på datorn.
  • Utskrift är nästa steg. Placera papper du redan har på din skrivare. Skriv ut allt styrs av nödvändiga anvisningar om utskrift med skrivaren på din dator.
  • Efter utskriften ställa papperet på en hård yta där du kan fritt göra veck med linjerna. Med vänster och höger rader, vik båda sidor inåt. Använda de övre och nedre raderna, vika båda sidor inåt. Fokus på vikningen av varje hörn på den övre delen med hjälp av att göra det inåt på vägen till den bakre delen av hylsan.

Vecken i den främre delen av höljet utgör den del där man kan skjuta skivan. Kom ihåg att glida toppfliken nedåt mot vecken på den bakre delen av hylsan.