O2e

Hur du formaterar och färga ditt Google AdSense

Det tar en webbplats besökare omkring 5 till 6 sekunder för att avgöra om den webbplats eller blogg är intressant nog för att få honom att stanna eller gå. Om besökarna känner att din webbplats är för rörigt kan du förlora potentiella intäkter från Google Adsense. Organisera innehållet på din webbplats samt formatera dina annonser kommer att kraftigt bidra till webbplatsens övergripande design.

1

Hur du formaterar och färga ditt Google AdSense. Identifiera ad platser.
Hur du formaterar och färga ditt Google AdSense. Identifiera ad platser.

Ett. Annonsformat. Google Adsense har flera annonsformat att välja från. Du kommer att finna att varje typ av annonsformat har olika ad storlekar som passar in i din webbplats eller blogg. Textannonser är enkla annonser som du kan placera på din webbsida eller blogg. De textannonser är uppbyggda med ett nyckelord, en kort beskrivning och webbplatsens URL. En låda med en tunn blå kontur omger textannonser och innehåller en vit bakgrund. Lådan kan innehålla en eller flera textannonser beroende på annonsen storlek du behöver för din webbsida. Den Leaderboard (728 x 90) typ till exempel kan innehålla upp till fyra annonser. Mindre annonser som Button (125 x 125) och den lilla rektangeln (180 x 150) kan innehålla en enda annons. Vertikala banderoller gillar Skyskrapa (120 x 600) och Bred skyskrapa (160 x 600) rymmer 3 till 5 annonser.

Bildannonser och videoannonser är har oftast en annons

Bildannonser och videoannonser är har oftast en annons. Du kan välja en viss annons och välj den storlek som passar in i din webbsida eller blogg övergripande layout. Länkenheter är förmodligen den enklaste formen av annonser. De tar inte upp för mycket utrymme och de är mycket subtila. De innehåller bara nyckelordet för en viss produkt eller tjänst. De sökord som visas i annonsen finns länkar till själva hemsidan.

2

2. Identifiera ad platser. Studera din webbsida eller blogg övergripande design och lokalisera utrymmen för dina Google Adsense annonser. Du kan placera en annons längst upp i din artikel där den är väl synlig. Använd en annons Leaderboard Bild som kommer att sträcka ut över toppen av innehållet på webbsidan. Banderoller är effektiva annonser i din artikel. Du kan placera dem i mellan punkterna. Båda sidor av din webbsida eller blogg har utrymmen där du kan sätta upp Google Adsense-annonser. Du kan använda Skyskrapa eller Bred skyskrapa bild eller video annons i den vänstra eller högra kolumnerna. Den mindre rutan annonser kan också vara placerad på sidan kolumner också. De kan hålla sig borta från vägen, men kommer fortfarande att vara synligt.

3

Bildannonser och videoannonser är har oftast en annons. Färga ditt Google AdSense.
Bildannonser och videoannonser är har oftast en annons. Färga ditt Google AdSense.

Tre. Färga ditt Google AdSense. När du har valt ett annonsformat och vet exakt var den kommer att placeras på din webbsida och blogg kan du nu välja annonsens färg. Välja rätt färg för att komplettera de övriga innehållet på din webbsida är viktigt att visa besökarna att annonserna är också en del av den övergripande utformningen av din blogg eller sida. Om din webbsida inte har för mycket färg och du vill behålla det så du kan välja ljusare nyanser för annonser. Du kan också hålla ett enhetligt utseende genom att identifiera den dominerande färgen på din hemsida och välja samma färg för din Google Adsense annons.

Välja rätt annonsformat och färg för din webbplats eller blogg kan dramatiskt förändra hur din webbplats ses av dina besökare.