O2e

Hur du återställer en dators hårddisk

Datorer fortsätter att sakta ner när de blir äldre

Datorer fortsätter att sakta ner när de blir äldre. Snart kommer hårddisken vara tilltäppt nog att driva dig till vansinne. Radera filer, gör en skiva städa upp, defragmentera disken och köra en effektiv anti-virus program är inte längre tillräckligt för att åtminstone hålla den funktionell. Din sista utväg är att återställa hårddisken. Om du gör det är så enkelt som att klicka på lämpligt kommando och ha tillräckligt med tålamod. Emellertid kommer göra det på fel sätt orsaka radering av alla filer på hårddisken. Bättre att följa stegen nedan om hur du återställer en dators hårddisk:

  • Back-up hårddisken filer. Kopiera och klistra in alla filer från hårddisken. Använd inte back-up program eller ta bort virus kommer att vara omöjligt utan att skada de säkra filerna. Använd någon lagringsenhet för säkerhetskopiering av filer så länge det är tillräckligt stor för alla filer. Oroa dig inte om det finns virus. Ta itu med dem senare.
  • Kontrollera behövs drivrutiner. Alla av dem måste finnas tillgängliga innan återställning av hårddisken. Kontrollera enhetens konfiguration och sedan sammanställa de nödvändiga drivrutinerna. Om vissa drivrutiner saknas kan du hämta kopior från nätet.
  • Besluta om formatering och ställa startenhet. Formatera dessa partitioner individuellt och manuellt. Formatera inte enhet C, eftersom det är oftast där de viktiga tillämpningar som behövs för att normalt köra maskinen sparas. Det finns snabbformatering alternativet, vilket som namnet antyder snabbt kommer formatera enheten. Använd inte detta, men eftersom det kommer att radera även viktiga tillämpningar. Istället starta om datorn. Tryck på Delete-tangenten när datorn säger det behövs för att hyresgästen BIOS. Ställ CD / DVD-enheten som primär startenhet.
  • Sätt i installations-CD. Låt dig inte frestas att ändra andra inställningar, särskilt om du inte vet effekten av varje förändring. Gör bara vad du behöver göra. Sätt in Windows installationsskivan och välj "spara och avsluta." Datorn startas om och då blir ladda installationsskivan. Tryck på valfri tangent om datorn ber dig att göra det så processen kan startas.
  • Format. Vänta tills datorn ber dig välja partitionen och var att installera Windows. Du kan välja C och välj sedan "format med NTFS" om du använder Windows XP. Välj C och sedan klicka på avancerade alternativ om du använder Windows Vista och mer avancerade operativsystem. Välj diskens partition som ska formateras. Detta steg kan du också partitionera hårddisken.
  • Slutföra installationen. Ange användarnamn och lösenord samt den seriella nyckeln om bad av datorn. Installera också alla program och drivrutiner som behövs för att normalt köra datorn.
  • Eliminera malwares. Installera en effektiv anti-virus program och sedan ansluta enheten där du har kopierat filerna. Skanna den här enheten för eventuella malware hot och sedan kopiera filerna till hårddisken.


Du har återställt äntligen datorns hårddisk

Hur du återställer en dators hårddisk. Back-up hårddisken filer.
Hur du återställer en dators hårddisk. Back-up hårddisken filer.

Du har återställt äntligen datorns hårddisk. Gör som du vill med detta snabbare maskin. Du kanske måste återställa hårddisken igen efter intensiv användning av datorn. För nu, håll dig till de viktiga underhåll tekniker för att hålla hårddisken och den övergripande datorsystem till sitt bästa resultat.