O2e

Hur du använder variabel parameter funktioner i C + +

I den ofta komplicerade värld makron och de obegränsade möjligheter argument och parametrar, kan det vara lite svårt att räkna ut vilka typer av tillämpningar måste ha fasta argument och vilka typer kräver vissa funktioner att arbeta för att den att acceptera typ av variabel som krävs parameter. Det finns många sorters exempel för dem som vet vad de gör, men en gemensam skulle vara funktionen för C, vilket möjliggör utskrift. För dessa typer kommer de enkla vanliga funktioner inte att fungera om du använder variabel parameter funktioner, något som kan uppnås med intermediär C + + och en kompilator, som Microsoft Visual C + +.

Tänk på att denna handledning är inte för dem som just har börjat med att lära sig använda C och definiera makron. Du kan forskning på tutorials bättre lämpade för nybörjare om du inte är helt säker på hur ens att komma igång. För dem som vet vad de gör dock, och behöver bara en liten knuff i rätt riktning, då denna artikel ger en serie av steg, som du kan tänka på eller följa så att du kan utföra uppgiften att genom olika parameterfunktioner i C + +. Så om du är intresserad, fortsätt läsa för det första steget nedan:

  • T han första du behöver göra är att lägga till STDARG.H och sedan skapa en markör för dina makron. Ditt program behöver en specifik bibliotek fil som heter STDARG.H så att du kan komma igång med att definiera rätt makron för jobbet. För att göra detta, helt enkelt skriva "# include <stdarg.h> 'på den allra första delen av din fil. Med den viktiga biblioteket filen nu implementeras i C + +, måste du använda vissa makron för att få jobbet gjort. Makron som "va_arg" samt "va_start" och "va_end" kommer att arbeta tillsammans med makron som "va_type" i biblioteket filen. För den sista delen av detta steg, använda sig av någon variabel som kommer från makro typ va_list "som kommer att användas för att fungera som en arbetsgrupp lista markör.
  • Du måste fixa dina makron på ett sätt som stapeln kommer att ge ut en lämplig mängd byte att göra jobbet. För att göra detta måste du definiera de enskilda parametrarna. Dessa finns i makrot kallas "va_arg '. Poängen med detta steg är att du ska leta efter ett sätt att låta denna makrot veta exakt typ av argument som du vill "va_arg" att ta. Detta är inte en alltför komplicerad process (åtminstone om du har viss erfarenhet av C + + och makron), och så är du sannolikt att hitta ett sätt relativt snabbt. Självklart måste du vända resultaten i lämplig typ som väl igen detta kommer att vara lätt för vem som helst med erfarenhet.
  • När du är klar, måste du använda en viss makro. Specifikt måste du använda makrot kallas "va_end". Utnyttja detta när du är klar med variabel parameterfunktioner och vill avsluta processen och avsluta din fil.

Hur du använder variabel parameter funktioner i C + +. T han första du behöver göra är att lägga till stdarg.h och sedan skapa en markör för dina makron.
Hur du använder variabel parameter funktioner i C + +. T han första du behöver göra är att lägga till stdarg.h och sedan skapa en markör för dina makron.

Kom ihåg att nyckeln till fungerar bra med C + + är genom att vara exakt. Alltid dubbel och trippel kontrollera ditt arbete för att säkerställa att det inte finns några problem, annars kommer du hela tiden att gå fram och tillbaka för att se vad som har gått fel.