O2e

Hur du använder suddgummit i Adobe Photoshop

Även Adobe Photoshop först att fungera som en virtuell mörkt rum

Även Adobe Photoshop först att fungera som en virtuell mörkt rum, har det också utvecklats till ett program som kan användas för digitala konstverk. Precis som med ett block med papper, har du möjlighet att radera bilder, linjer och färger som du har gjort. Här är hur.

Hur du använder suddgummit i Adobe Photoshop. Även Adobe Photoshop först att fungera som en virtuell mörkt rum.
Hur du använder suddgummit i Adobe Photoshop. Även Adobe Photoshop först att fungera som en virtuell mörkt rum.

  • Öppna. Först av allt måste du öppna programmet. När du installerar Adobe Photoshop, kommer programmet lämnar vanligtvis en ikon på skrivbordet. Om du har raderat ikonen på skrivbordet, kan du välja att bara söka efter programmet från programlistan i Startmenyn knappen som finns i nedre vänstra delen av skärmen. När programmet öppnas, kommer du också att behöva öppna en bildfil, eller skapa din egen och lägga till några ritningar där man kan använda sig av radergummit. Öppna filer och skapa nya filer kan göras genom att klicka på Arkiv-knappen på huvudmenyn.
  • Välj. Välj sedan Eraser Tool, som ligger på verktygslådan finns på vänster sida av skärmen. Den verktygslåda är rörlig, men som standard den är dockad på vänster sida av skärmen. Den radergummit ser ut precis som en vanlig vit suddgummi. Du kan muspekaren på ikonen för att läsa beskrivningen, om du inte vet hur radergummit ser ut.
  • Borsta storlek. När du har klickat på radergummit, kommer du få möjlighet att välja penselstorlek. Gör detta genom att högerklicka på bilden, kommer som drar ut borsten dialogrutan Standardstorlek. I dialogrutan finns en mätare på toppen som du kan använda för att justera penselstorlek. På botten av storleken mätaren, kan du också hitta en förteckning över penselformer. Adobe har vissa former standard pensel, men du kan också ladda ner penselformer från internet. De grundläggande lägen eller suddgummi former som du kan välja mellan är "Block", "Pensel" och "ritar."
  • Opacitet. En annan användbar funktion som du bör veta om i suddgummit är opaciteten. Opaciteten kommer att avgöra hur stark radergummit blir. Du kan ändra opaciteten genom att högerklicka på radergummit samtidigt på duk. Detta kommer att ta upp den dialogruta där du kan välja radergummit storlek och suddgummi form. Precis ovanför storlek suddgummi, kan du ändra opaciteten. Ju mer ogenomskinlig ditt suddgummi är, desto mjukare kanter suddgummi kommer att vara, vilket innebär att det kommer att radera bilderna mer försiktigt.
  • Radera historia. Slutligen, kolla in historien knappen, som vanligtvis är dockad på höger sida av skärmen. I historien panelen, kommer du att se en lista med åtgärder som du har utfört. Genom att välja de tidigare åtgärderna, kommer du att kunna vända på bilden och ångra radering som du har gjort. Tänk dock på att historien knappen rensar cacheminnet när du stänger programmet och när du sparar dokumentet.

Med dessa steg, bör du kunna redigera och ångra ändringar som du har gjort i dina Photoshop-filer, med användning av radergummit.