O2e

Hur du använder plugin - program för Digital Audio Workstation

En Digital Audio Workstation gör inspelning och ljuddesign enklare

En Digital Audio Workstation gör inspelning och ljuddesign enklare. Alla som har en dator och grundläggande inspelning verktyg som mikrofoner, högtalare och hörlurar kan spela in låtar som ett proffs. Nedan finns en lättläst guide om hur man använder en digital arbetsstation och hur man kan införliva plug-ins eller program för att göra bättre musik och ljud relaterade projekt.

Hur du använder plugin - program för digital audio workstation. Börja med ett enkelt projekt.
Hur du använder plugin - program för digital audio workstation. Börja med ett enkelt projekt.
  • Börja med ett enkelt projekt. Du kan göra en lista över funktioner ljudredigering och verktyg som du behöver eller vill använda för projektet. Men det är bättre om du börjar med enkla verktyg och redigering. Om du bara vill spela in din röst och ett enda instrument, så en grundläggande ljud redigeringsprogram kommer att göra. Om du behöver kombinera lager av instrument och sång för ett spår, så du behöver professionell programvara ljudredigering.
  • Välj digitalt ljud program som du behöver. Ansökan skall grundas på listan över funktioner ljudredigering som du behöver. De flesta verktyg och funktioner för ljudredigering program som markörer, regioner, grödor, stum, och bleknar finns på de flesta applikationer. Men professionella applikationer har bättre funktioner.
  • Välj en testversion av din favorit ljud redigeringsprogram. Du har 30 dagar på dig att behärska gränssnittet och lära sig funktionerna i programmet. Gör enkla projekt innan du gör komplexa att känna till gränserna för programvaran. Köp en full version om du är nöjd eller hoppa till en annan testversion för att hitta den programvara ljudredigering som passar dina behov. Köp en original för att få uppdateringar.
  • Förstå vad insticksprogram är och hur du optimerar dem. Varje datorprogram har plug-ins som kan laddas ner för att hjälpa användarna att maximera dem. De flesta plug-ins är gratis medan vissa kan kräva en nominell avgift. Dessa plug-ins kan vanligtvis hittas runt på Internet. I vissa fall kan själva ansökan har ett alternativ som gör att du kan söka efter tillgängliga insticksprogram genom den. Oavsett är fallet, se till att du gör lite grävande på en plug-in innan du hämtar det.
  • Kompilera plug-ins och andra ljud tillbehör redigering som förinställningar och prover. Det finns ingen skada i att ladda ner dem till din hårddisk eftersom de flesta av dem är ljus. Det är också lätt att avinstallera dem bör du hitta dem värdelösa. Kasta aldrig dem antingen för att du kan behöva dem för framtida projekt. Som en god människa, det finns en anledning för dig att samla ett stort bibliotek av olika ljud, texturer och plugin-program. Dessa verktyg tillsammans med kreativitet kommer att göra dig en stor musiker eller ljudtekniker.
  • Nätverk med andra ljud redaktörer. Detta är ett effektivt sätt att få gratis plug-ins, prover och förinställningar. Gör vänner och tips handel, verktyg och tricks med varandra. Nätverk är också ett sätt att få musikaliska och tekniska idéer som kan hjälpa dig att bli en bättre ljud redaktör, ljudtekniker eller musiker.
  • Få det bästa ljudutrustning möjliga. Utrustning frågor. Du behöver investera lite. Men det finns ingen anledning att köpa dyra material. Du behöver bara ha kunskap och blir påhittig. Det kan finnas begagnade men hög kvalitet hörlurar, tangentbord, mikrofoner, högtalare och musikinstrument som du kan köpa om pengar är ett problem.

Det är verkligen en färdighet att lära sig att redigera låtar och ljud på ett effektivt sätt. Öva och göra olika typer av projekt och göra samarbeten med andra konstnärer för att förbättra dina kunskaper. Du kan anmäla dig till en audiovisuell kurs, men inget slår faktiska erfarenheter.