O2e

Hur du använder nakna högtalarkabel

I vår avancerade värld av idag

I vår avancerade värld av idag, de flesta objekt har en adapter för att göra dem bakåtkompatibel med andra enheter. Vare sig vi talar om elektroniska köksmaskiner, pluggar dator eller ljudenheter är en adapter nästan alltid där för att hålla dem anslutna. Men i de sällsynta fall att det inte finns adapter för din enhet kan du fortfarande göra blank tråd länkning. För den här artikeln får du lära dig hur du sätter din ljudenhet till en utgång, såsom en talare genom att bara ansluta dem med hjälp av blottade trådar i högtalarkablarna.

Hur du använder nakna högtalarkabel. Material som du behöver.
Hur du använder nakna högtalarkabel. Material som du behöver.

Material som du behöver:

  • Gauge hjul
  • Wire striper
  • Isolerade högtalarkablar, två uppsättningar

  • Kontrollera din isolerade trådar. Innan du börjar på ditt projekt, kontrollera om kablarna som du kommer att använda är isolerade. Kontrollera om platser som är korroderade eller exponerade delar. Självklart bör du endast använda välisolerade dem i gott skick. Det är ingen skämt oavsett när det gäller elektriska strömmar.
  • Kontrollera att du har rätt kablar. Beroende på storlek och kapacitet högtalarna bör mätaren av trådarna som du kommer att använda skalas till dina högtalare. I de flesta fall, 16 gauge tråd är bra. Du kan kontrollera tjockleken på din tråd genom att använda din mätare mätare. Om du ska använda högtalarna med omkring 100 till 180 meter bör du använda 14 gauge tråd i stället. För längre sträckor, 12 gauge tråd är ett måste.
  • Strippning trådarna. För att göra dina kablar användbara, måste du exponera bara terminaler eller ändarna av det. Du kan göra detta genom att få din kabelskalare och försiktigt skära bort den översta lagret av isolering. Var noga med att inte skära själva ledningar inuti eftersom du skulle behöva dem alla för ert projekt. Skär bort ca två inches från varje ände av isolerade ledare. Snurra kanterna så att de inte ser sliten. Om du inte har tråd strippor, få dina tång och skär halvvägs in i isoleringen. Dra det isolerande skiktet av trådarna.
  • Stänga av elektrisk källa. Du bör dra ur högtalarna från den elektriska källan - oavsett om det är batteridriven eller rakt genom pluggen. Alltid göra detta när du arbetar med elektriska apparater.
  • Montera kablar till klippen. På baksidan av högtalarna, kommer du att se en röd klämma som kommer att användas för att hålla dina kablar på plats. På en klippa sätter en av dina trådar och släpp fjäderklämman att hålla din tråd ordentligt på plats. Du kan göra samma sak till den andra högtalaren. Om dina högtalare har en svart klipp måste du dela upp din tråd i två, en för den röda klämman och en för den svarta. Se till att du har skalat en extra tum eller två för ersättning. Vissa högtalare har en jordad pol.


Matcha de positiva eller röda trådar i det positiva BNP-stolpar

Matcha de positiva eller röda trådar i det positiva BNP-stolpar. Gör samma sak för de negativa eller svarta trådar. När du har detta på plats, se till att du är ordentligt har placerat dina kablar och slå på högtalaren. Spela upp en ljudfil och se om högtalaren fungerar som det ska. Tråden ska inte känna varm när den används annars finns en felaktig anslutning någonstans.