O2e

Hur du använder högupplösta mottagare

Folk köper numera LCD-TV med hög definition mottagare

Folk köper numera LCD-TV med hög definition mottagare. Högupplösnings-mottagare gör att bilderna verkar mer realistiskt. Ju högre definition, visas mer 3D bilden.

Här är ett enkelt sätt att använda högupplösta mottagare.

Hur du använder högupplösta mottagare. . samla de nödvändiga material för.
Hur du använder högupplösta mottagare. . samla de nödvändiga material för.

  • . Samla de nödvändiga material för att kunna använda högupplösnings-mottagare, behöver du följande material: HDMI kablar, HDTV antenner, kabelbox, koaxialkablar och fiberoptiska kablar. Dessa material finns i hårdvara eller butiker TV. De flesta av kabelboxar säljs med kablarna redan. Du kan välja att köpa dem separat. Det är dock billigare att köpa dem i set. Vissa TV-apparater har inbyggd kabelboxar. Se till att kontrollera TV: n innan du köper en digitalbox. Se till att din TV är också kompatibel med kabelbox. Din TV handbok innehåller vanligtvis denna information.
  • Placera kabelboxen nära baksidan av TV. Vissa kabelboxar kräver en energikälla. Se till att det är fri uttag där du kan ansluta kabelbox. Sätt inte i kabelbox.
  • Leta reda på porten som säger "kabel i" eller "input" på baksidan av din kabelbox. Anslut den ena änden av koaxialkabeln till den porten. Anslut den andra änden till vägguttaget. Vägguttaget ligger på baksidan av din TV. Det finns vanligtvis många hamnar där man kan koppla in kabeln. Det spelar ingen roll vilken ingång du ansluter kabeln i. Välj en.
  • Anslut kabeln rutan. När koaxialkablar är ordentligt ansluten till kabel-box och TV kan du ansluta kabeln rutan till en fri uttag. Se till att spänningen läsning matcher. Du kan använda en adapter om det inte stämmer.
  • L ocate porten som säger "HDMI" på baksidan av din kabelbox. Anslut ena änden av HDMI-kabeln till denna port. Porten är vanligen större än de andra portarna. Anslut den andra änden till en av de ingående etiketter som sitter på baksidan av din TV.
  • Anslut de fiberoptiska kablarna. Fiberoptiska kablar vanligtvis färgade. Anslut kablarna enligt färgerna. Detta steg är det enklast att göra.
  • För andra källor såsom HDTV antenner i stället för att ansluta koaxialkabel till en kabelbox, ansluter du ena änden till HDTV antenner utgång. Anslut den andra änden till ingången på baksidan av din TV. Du behöver inte använda fiberoptiska kablar om du väljer att använda HDT antenner.
  • Testa din TV. Slå på TV: n och kabel-box. Välj menyknappen använder fjärrkontrollen. Välj rätt ingång.


Kontakta kabelbolaget om bilden inte är i HD. Det kan vara något fel med din kabelbox.

Ett sätt att upprätthålla en fungerande HDTV är att organisera kablarna på baksidan av din TV. Du kan använda kablarna att linda ihop dem. Förvara dem nära väggen eller döljas på baksidan av din TV. Förvara dem utom räckhåll för barn.