O2e

Hur du använder gratis trådlöst säkerhetsverktyg

Trådlös teknik är mycket praktiskt för användarna

Trådlös teknik är mycket praktiskt för användarna. Flera datorer kan enkelt anslutas till ett nätverk utan att behöva lapp tillsammans klasar av kablar som verkligen kan bli ganska rörigt. Tyvärr kan den trådlösa tekniken också vara mycket bekvämt för hackare och opportunister som hellre lifta på andras nät än att betala för sin egen tjänst abonnemang. Det finns verktyg som en användare kan dra nytta av för att säkra sitt nätverk. Det är program som följer med det lokala nätverket (LAN) enhet och kommer inte att kosta en extra procent.

1. Gå till LAN-enheten.

I ett trådlöst hemnätverk LAN enheten är en trådlös router

Hur du använder gratis trådlöst säkerhetsverktyg. Trådlös teknik är mycket praktiskt för användarna.
Hur du använder gratis trådlöst säkerhetsverktyg. Trådlös teknik är mycket praktiskt för användarna.

I ett trådlöst hemnätverk LAN enheten är en trådlös router. Standardinställningarna på en sådan anordning är vanligtvis inställd på att någon dator med en trådlös adapter som är inom täckningsområdet komma åt den. Uppenbarligen har dessa inställningar behöver ändras, och för att göra att enheten först måste nås. Använda en Ethernet-kabel, ansluta datorn till routern. Öppna datorns webbläsare och skriv in LAN IP-adress i webbläsarens adressfält. Denna IP-adress kan vanligtvis finns i routerns handbok. När webbläsaren framgångsrikt navigerar till nämnda adress / plats, är det första du kommer att stöta på en inloggningssida eller fönster. Ange standardlösenordet användarnamn och lösenord, som också kan hittas i manualen. När du är igenom, navigera till fliken Säkerhet. Där hittar du de inställningar som behöver ändras.

2. Ändra användarnamn och lösenord.

Detta är ofta en av de första alternativen i fliken Säkerhet och en av de första stegen du behöver ta för att börja skydda ditt trådlösa nätverk. Använd en kombination av bokstäver och siffror och skriva ner dem på ett papper, eller ännu bättre, memorera dem snabbt. Genom att ändra användarnamn och lösenord som du säkra dina administratörsbehörighet till nätverket, och ingen annan kommer att kunna komma åt enheten.

3. Aktivera Wired Equivalent Privacy (WEP) kryptering.

Även under fliken Säkerhet är WEP kryptering. Eftersom trådlösa nätverk överföra data via radiovågor, kryptera överförda data kan minska risken för intrång i nätverket.

I ett trådlöst hemnätverk LAN enheten är en trådlös router. Det här är ett annat alternativ i fliken säkerhet.
I ett trådlöst hemnätverk LAN enheten är en trådlös router. Det här är ett annat alternativ i fliken säkerhet.

4. Aktivera Media Access Control (MAC) ID filtrering.

Det här är ett annat alternativ i fliken Säkerhet

Det här är ett annat alternativ i fliken Säkerhet. En MAC-ID är det unika identifikationsnummer trådlösa nätverkskortet i en dator. Du kan konfigurera LAN-enheten att acceptera endast vissa MAC ID - de som tillhör var och en av datorerna i nätverket.

Det finns verkligen inget sådant som en slutlig säkerhetslösning

Det finns verkligen inget sådant som en slutlig säkerhetslösning. Som ny säkerhetsprogram utvecklas, hackare räkna samtidigt ut nya sätt att bryta dem. Det är viktigt för användarna då att ha en grundläggande kunskap om datorer och nätverkssäkerhet verktyg, och att så mycket som möjligt uppdatera sig på de senaste typer av hot och motåtgärder.