O2e

Hur du använder Google Dokument offline

Google Dokument har vunnit sin popularitet främst eftersom det är en av ett slag en mycket effektiv sökmotor. Sedan dess har det forayed in mer relevanta användningar av e-post, vilket gör Google Dokument tillgängliga för offentlig konsumtion. Google Dokument stoltserar med att vara den enda online-plattform som tillåter flera användare att redigera samma dokument samtidigt.

Däremot kan endast ett fåtal människor går faktiskt på nätet 24 timmar om dygnet. Inte alla har råd med data planer med sin telefonlinje leverantör samt en sofistikerad smart telefon som har förmågan att surfa på internet eller tryck e-post.
Således, i mars 2008, har Google gjort igen historien genom att lägga till en ny funktion till den populära Google Dokument. Den har nu en offline-funktionen. Den nya möjligheten betyder bara att var du än är, kan du alltid bära med dig den senaste redigerad version av Google dokument.

  • Offline, kan du fortsätta ditt arbete eftersom Google Docs något hämtar det arbete som du gör. Utan att behöva slå på knappen Spara, Google Docs med hjälp av Google Gear faktiskt gör det åt dig smidigt. När du går online igen använder samma dator, alla dina dokument är också omedelbart synkroniserade. Alla ändringar gjorda när du är offline sparas till online ett.
  • Google Gears är en speciell plug-in program som du måste installera en gång. Det synkroniserar online och offline information i din webbläsare. För att installera Google Gears, besök webbplatsen . Klicka på "Läs mer"-fliken om du vill maximera plug-in och lära sig mer om de andra funktionerna.
  • Installera Google Gears Plug-in. Till att börja, slå på din internetuppkoppling. Skapa ett Google-dokument som du skulle förr. Sedan installera Google plugin-program. När du arbetar med ett dokument, titta på det övre högra delen av skärmen där en "offline"-knappen kan hittas. Om det är första gången du installerar Google Gears, kommer en uppmaning att visas så snart du klickar på "offline"-knappen. Uppmaningen kommer att visa en säkerhetsvarning. Klicka bara på "Jag litar på den här webbplatsen" och "tillåta" efter varandra. Omedelbart kommer Google Gears synkronisera allt.
  • Vet vad de gröna och grå knappar. Att veta om du är online eller inte, titta på knappen på ovansidan av änkan. En grön knapp betyder att du är online. Annars är du offline, eller att Google Gears inte fungerar. Om det senare är fallet, bör du försöka att avinstallera programmet först sedan installera det igen. En grå knappen innebär att du är offline. Detta kan bero på att din Internet-signalen är låg, eller om du har avsiktligt loggat ut.


Testa offlineläge

Hur du använder google dokument offline. Google gears är en speciell plug-in program som du måste installera en gång.
Hur du använder google dokument offline. Google gears är en speciell plug-in program som du måste installera en gång.

Testa offlineläge. Innan du helt stänga av datorn, se Google Gears fungerar genom att stänga av internet för ett tag först. Offline, klicka Google Dokument genvägsikonen på skrivbordet. Ett fönster visas med alla dina dokument i Google Dokument. Nu visa ikonen längst upp högra delen av skärmen. En knapp kommer att informera dig om att synkronisering pågår.