O2e

Hur du använder Excel för W - 2 form utskrift

W-2 är ett formulär som innehåller årslönen för en anställd samt de totala skatt som dras från hans inkomst. Denna form åstadkoms och skickas av arbetsgivaren till anställda för referens vid slutet av varje år. Detta görs oavsett om du kör en liten, medium eller stort företag. Det är företagets ansvar att lämna detta och dela informationen till varje anställd, oavsett hur utmanande och långa beräkningen kan vara.

För att spara tid och pengar

För att spara tid och pengar, stora företag köper program som kommer att göra beräkningen för sina hundratals anställda. Men om du kör ett litet företag, är det kanske inte praktiskt att köpa sådan programvara. Du kan helt enkelt använda Microsoft Excel för att göra den W-2 form utskrift. Här är hur man gör:

Hur du använder excel för W - 2 form utskrift. Förbered dina verktyg.
Hur du använder excel för W - 2 form utskrift. Förbered dina verktyg.

 • Saker du behöver för W-2 form beräkning och utskrift:
  • Stationär eller bärbar dator med Internet-anslutning
  • Microsoft Excel 2003-2007
 • Förbered dina verktyg. För denna W-2 form Guide för utskrift, måste du ha Microsoft Excel installerat på din dator eller laptop, helst version 2003-2007. Du behöver också Internet-anslutning för viss information under stegen nedan.
 • Hämta register över anställda. De flesta av företagen har idag datoriserade system för register över anställda, inklusive lönesystem. Kontrollera att du har nödvändig information med dig innan du börjar. Dessutom kan du besöka Internal Revenue Service eller IRS webbplats för att veta hur mycket skatt som betalas av varje anställd.
 • Skapa en W-2 form. Det finns flera exempel på W-2 formuläret. Om du har Internet-anslutning kan du bläddra igenom olika prover och skapa en speciellt för ditt företag med hjälp kalkylprogram som Microsoft Excel. Det finns också mallar lätt tillgängliga för nedladdning och använda för att göra livet ännu enklare för dig. När hämtningen är klar dubbelklickar du på mallen ikonen för installation.
 • Använd en Microsoft Excel-mall. Starta Microsoft Excel och klicka på "File" från menyraden. Detta kommer att presentera en lista över menyalternativ. Klicka på "Ny"-kommandot. Detta kommer att föranleda ett fönster som frågar dig om du vill använda en tom arbetsbok eller använda från de listade mallar. Klicka på "Installerade mallar" menyn från kolumnen längst till vänster. Detta bör visa W-2 mall du tidigare laddat ner och installerat. Klicka på denna och välj "Skapa"-knappen.
 • Åstadkomma formuläret. Nu när du har en mall att jobba med, få uppgifter om varje anställd och fylla i fälten. Detta kommer att vara den längsta delen av alla. Men inte bråttom här steget. Det är viktigt att alla data och värden du sätter här är korrekta. Mallen beräknar automatiskt alla uppgifter, så det är viktigt att det inte finnas några stavfel fel, särskilt på mängden och procentsatser.
 • Skriv ut fulländade W-2 form. När detta är gjort dubbelkolla uppgifterna kodade innan du skriver ut. Klicka på "File" kommandot igen från den översta menyraden och sedan väljer du "Skriv ut" från listan.


Efter utskrift alla former, ta dig tid att kontrollera igen uppgifter om så behövs innan du släpper formen till de anställda.